21.6 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    MWC 2023: Αυτά είναι τα ασύρματα AR γυαλιά Discovery Edition με την υπογραφή της Xiaomi

    Μετά την παρουσίαση της σειράς 13, που αποτέλεσε βασικό θέμα συζήτησης χτες, η Xiaomi αποφάσισε να επιδείξει στο MWC 2023 τα νέα wireless augmented reality γυαλιά της. Ο σχεδιασμός των γυαλιών Xiaomi Wireless AR Discovery Edition είναι αρκετά φουτουριστικός και διαθέτουν οθόνη εξαιρετικά υψηλής ανάλυσης σε επίπεδο αμφιβληστροειδούς. Τα γυαλιά συνδέονται γρήγορα σε ένα τηλέφωνο, αφού το μόνο που χρειάζεται να κάνει ο χρήστης είναι να χρησιμοποιήσει το NFC.

    Η Xiaomi χρησιμοποίησε κράμα μαγνησίου-λιθίου και ανθρακονήματα για να κρατήσει το βάρος των γυαλιών χαμηλό. Επιπλέον, η εταιρεία ανέπτυξε μια μπαταρία ανόδου πυριτίου-οξυγόνου, που είναι μικρότερη από την κανονική μπαταρία ιόντων λιθίου. Χάρη σε αυτό, αυτά τα γυαλιά ζυγίζουν μόνο 126 γραμμάρια. Οι οθόνες που χρησιμοποιούνται είναι micro OLED και η μέγιστη φωτεινότητα είναι 1.200 nits.

    Η Xiaomi ανέπτυξε επίσης τον “Έλεγχο χειρονομίας Xiaomi AR” για ακριβή χωρική ανίχνευση, που επιτρέπει την τοποθέτηση εικονικών αντικειμένων οπουδήποτε μέσα στον φυσικό χώρο. Υπάρχουν 3 μπροστινές κάμερες που χαρτογραφούν το περιβάλλον και τα γυαλιά τροφοδοτούνται από έναν επεξεργαστής Snapdragon XR2 Gen 1. Σημειώνεται ότι η εταιρεία δεν ανέφερε κάτι συγκεκριμένο για την διαθεσιμότητα του προϊόντος, καθώς αυτή τη στιγμή είναι σε κατάσταση Concept. Αναμένουμε νεότερα!

     

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles