16.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    ΜWC 2023 μέσα από την ματιά του… mobile gamer!

    Στο πρόσφατο Mobile World Congress μας δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσουμε από κοντά μια σειρά από κορυφαία smartphones και να πάρουμε μια γεύση από το «μέλλον» των smartphones, με τα foldables και τα smart glasses να αποτελούν δύο από τις τεχνολογίες που σίγουρα τράβηξαν σαν τον μαγνήτη τους επισκέπτες του εκθεσιακού Fira Barcelona.

    Ωστόσο, περίοπτη θέση για αρκετές εταιρείες είχε και ο κόσμος του mobile gaming  (κάτι απολύτως λογικό αφού πρόκειται για μια βιομηχανία δισεκατομμυρίων), με το cloud gaming να αποτελεί ένα από πιο hot topics συζήτησης. Άλλωστε για να έχεις μια seamless και lagless εμπειρία στον κόσμο του gaming on-the-go, χρειάζεσαι και δυνατά τηλεπικοινωνιακά δίκτυα και σίγουρα τα «ιερά τέρατα» στον τομέα των τηλεπικοινωνιακών υποδομών (όπως η Ericsson και η Nokia), έκαναν focus στο πως τα γρήγορα δίκτυα μπορούν να εξασφαλίσουν την αθρόα ροή των gaming data, εξασφαλίζοντας την καλύτερη δυνατή εμπειρία για τον gamer.

    Επιπλέον, πολλές ήταν οι παραδοσιακές δυνάμεις του hardware, όπως η Samsung, η οποία έτρεχε στο booth της μια σειρά από mini competitive mobile gaming events, ενώ υπήρξαν κι άλλες ανακοινώσεις και παρουσιάσεις που έδιναν ξεχωριστή έμφαση στον μαγικό κόσμο του mobile gaming. Ειδικότερα, το OnePlus 11 Concept σίγουρα τράβηξε το ενδιαφέρον της mobile gaming community. Με LED strips στο πίσω μέρος του backplate που αναβοσβήνουν σύμφωνα πάντοτε με το περιεχόμενο που προβάλλεται στην οθόνη της συσκευής, η OnePlus φανέρωσε στο Mobile World Congress 2023 την πιο… «παιχνιδιάρική» πλευρά της που μπορεί να κινητοποιήσει τις ευαίσθητες χορδές των gamers.

    Μάλιστα, από τη στιγμή που το OnePlus 11 έρχεται με Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2, δυνατότητα για fast charging στα 100W και display με refresh rate στα 120Hz, η ναυαρχίδα της OnePlus διαθέτει μπόλικη «δύναμη» για να σηκώσει το βάρος ακόμη και των πιο απαιτητικών games. Όπως μάλιστα χαρακτηριστικά ανέφεραν οι υπεύθυνοι της κινεζικής εταιρείας, ο τρόπος που θα είναι τοποθετημένα τα LED strips θα θυμίζει ένα είδος αιμοφόρων αγγείων και τον τρόπο που το αίμα μεταφέρει τα συστατικά του μέσω αυτών.

    Εκτός από την παραπάνω ειδική έκδοση της ναυαρχίδας της, η OnePlus παρουσίασε και το OnePlus 45W Liquid Cooler, ένα κινητό αξεσουάρ που μπορεί να προσαρμοστεί στο πίσω μέρος του κινητού και χρησιμοποιεί έναν υγρό ψυκτικό παράγοντα, που ελέγχει τη θερμοκρασία. Η OnePlus ισχυρίζεται ότι το σύστημα θα μπορούσε να μειώσει τις θερμοκρασίες έως και 20 βαθμούς Κελσίου. Δυστυχώς, όμως δεν έκανε γνωστές περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαθεσιμότητα του OnePlus 45W.

    Τέλος, στη Βαρκελώνη έκανε την εμφάνισή του και το OnePlus Keyboard 81 Pro, μια συσκευή που προέκυψε από το πρόγραμμα OnePlus Featuring, δηλαδή αναπτύχθηκε από κοινού με την κοινότητα της εταιρείας. Σε αυτό οι διακόπτες, οι οποίοι διατίθενται είτε σε απτική (Winter Bonfire ή Red) είτε σε γραμμική (Summer Breeze ή Blue ) έκδοση, δείχνουν παρόμοιοι με τα προϊόντα της Keychron. Εξάλλου, το νέο αυτό πληκτρολόγιο σχεδιάστηκε σε συνεργασία με την Keychron και έχει πολύ παρόμοια διάταξη με το Q1. Ωστόσο, η έκδοση OnePlus έχει μερικές ιδιαιτερότητες, όπως είναι το διαφανές κουμπί ελέγχου, τα κόκκινα πλήκτρα Enter και Esc (το τελευταίο με το λογότυπο της εταιρείας) και μια λεπτή μεταλλική βάση που μπορεί ακόμη και να στηρίξει ολόκληρο το πληκτρολόγιο κατακόρυφα για εξοικονόμηση χώρου.

    Αναμφίβολα, κρίνοντας με βάση τα παραπάνω είναι εμφανές ότι για αρκετές εταιρείες από τον κόσμο της κινητής τηλεφωνίας, το gaming μπορεί να θεωρηθεί μία… “σοβαρή υπόθεση”! 

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles