15.9 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    MWC 2023: Τι θα δούμε φέτος στη Βαρκελώνη!

    To Mobile World Congress είναι αναμφισβήτητα η Μέκκα της τεχνολογίας και η Fira Grand Via ο ναός της. Φέτος, αναμένονται περισσότερα από 80.000 άτομα στη Βαρκελώνη. Και μπορεί ο αριθμός να είναι μακριά από το ρεκόρ του 2019 (προ COVID), όπου το κοντέρ έγραψε 109.000, αλλά είναι σημαντικά αυξημένος από τα 61.000 άτομα του 2022. Total recall!

    Βέβαια, δεν έχει σημασία μόνο η ποσότητα αλλά και η ποιότητα. Και για την ποιότητα της ελληνικής αποστολής που φέτος συμπληρώνει 10 χρόνια έχουμε να πούμε πολλά θετικά, βλέποντας τις αναχωρήσεις από την Αθήνα.

    Βλέπετε, το Smart Press Team πήρε διαφορετικές πτήσεις και έτσι ήμασταν πανταχού παρόντες και τα πάντα πληρούντες. Από το αεροδρόμιο όπου η Oppo και η ΖΤΕ έκαναν παρέλαση, μέχρι τα Cafe της Ράμπλας και την Πλάθα ντε Καταλούνια, όπου συναντήσαμε αρκετούς φίλους από την Ελλάδα και όχι μόνο.

    Στην αναβαθμισμένη έκθεση, λοιπόν, συμμετέχουν φέτος 2.000 επιχειρήσεις από 200 χώρες και εταιρείες όπως η Samsung, η Huawei, η ΖΤΕ και η Amdocs έχουν ήδη δηλώσει ότι τα περίπτερά τους θα είναι μεγαλύτερα από την προ-COVID εποχή.

    Όσον αφορά στο περίπτερο της Ελλάδας, η φετινή επετειακή 10η συμμετοχή, είναι η καλύτερη που είχαμε ποτέ, διπλασιάζοντας μάλιστα τα τετραγωνικά μέτρα. Η ισχύς και η καλή παρουσία, στο M.W.C. εν τη ενώσει!

    Που θα εστιάσει φέτος η έκθεση: Well, θα έχει ένα κυρίως πιάτο από 5G, μπόλικα green σαλατικά, αλλά και μερικά ορεκτικά από 6G. Θα γίνουν πολλές συζητήσεις για ιδιωτικά δίκτυα, γιατί οι πάροχοι αναζητούν νέες πηγές εσόδων από το 5G, εκτός από το FWA.

    Θα συζητηθούν επίσης το cybersecurity, η βιωσιμότητα και η εξοικονόμηση ενέργειας ως απάντηση στο ενεργειακό, το cloud και οι συνέργειές του με άλλες τεχνολογίες, το virtualization, το RAN, το ΑΙ, η αυτοματοποίηση, η ψηφιοποίηση των γραμμών παραγωγής, τα αυτοκίνητα, η υγεία, το metaverse, το fintech, NFT, ολογραφικές επικοινωνίες κ.α.

    Γενικά η τεχνολογία όπως παρουσιάζεται φέτος στο M W C, μοιάζει λίγο με την “παέγια”. Περιέχει, λίγο απ’ όλα, αλλά όλα συμμετέχουν στην αρτιότητα του πιάτου.

    Από πέρσι μάλιστα, έχει παρατηρηθεί το γεγονός ότι με δεδομένη την διάδοση της τεχνολογίας σε όλα τα verticals, το 52% των επισκεπτών προέρχονται από τομείς εκτός του κλάδου των τηλεπικοινωνιών (αυτοκίνητο, μεταφορές, βιοιατρική, βιομηχανία κ.α.). Εκτιμάται μάλιστα ότι το ποσοστό αυτό θα ανέβει ακόμα περισσότερο φέτος.

    Stay Tuned: Το Smart Press Team έχει κάνει ήδη απόβαση στη Βαρκελώνη και θα σας μεταδίδουμε καθημερινά και σε real time, όλα όσα συμβαίνουν εκεί!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles