21.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    MWC: Δυναμική Επιστροφή… Θετικό πρόσημο σε οικονομικό επίπεδο!

    Με το MWC23 να κλείνει, χθες, τις πόρτες του, ο GSMA προχώρησε σε έναν πρώτο απολογισμό, αναφέροντας πως η φετινή έκθεση έδωσε τη δυνατότητα για συζήτηση, έμπνευση και επιχειρηματικές συμφωνίες, σε ολόκληρο το οικοσύστημα της κινητής τηλεφωνίας.

    «Το MWC Barcelona επέστρεψε δυναμικά. Το επίπεδο ενέργειας και υποστήριξης από τους εταίρους, τις επιχειρήσεις και τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής, έχει ξεπεράσει τις ελπίδες και τις προσδοκίες μας», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο CEO του GSMA, John Hoffman. Οι εκθέτες και οι εταίροι μας αναφέρουν ότι οι προσδοκίες τους ξεπεράστηκαν και πως, σε ορισμένες περιπτώσεις, έχουν ξεπεράσει και εκείνες του 2019».

    Πάνω από 88.500 άτομα παρακολούθησαν με φυσική παρουσία, το 56% από βιομηχανίες που γειτνιάζουν με το οικοσύστημα της κινητής τηλεφωνίας. Οι συμμετέχοντες προήλθαν από 202 χώρες και περιοχές, με 2.400 εκθέτες, χορηγούς και συνεργάτες, αλλά και πάνω από 1.000 ομιλητές. Το 4YFN υποδέχτηκε σχεδόν 800 εκθέτες, περισσότερους από 375 ομιλητές και πάνω από 250 παρουσιάσεις. Πάνω από 2.400 δημοσιογράφοι και αναλυτές συμμετείχαν στην έκθεση.

    Με βάση τις προβλέψεις που είχαν δημοσιευθεί πριν από την εκδήλωση, ο GSMA ανέμενε πως θα υπήρχε οικονομικός αντίκτυπος 350 εκατομμυρίων ευρώ και δημιουργία 7.400 θέσεων εργασίας μερικής απασχόλησης στην πόλη της Βαρκελώνης μέχρι την έναρξη του MWC Barcelona 2023. Πλέον, αναμένεται πως αυτή η πρόβλεψη θα ξεπεραστεί.

    «Είμαι χαρούμενος που βλέπω τόση δυναμική, με τις αίθουσες να σφύζουν από ενέργεια για τέσσερις ολόκληρες ημέρες. Καθώς οι ψηφιακές τεχνολογίες συνεχίζουν να αναπτύσσονται, υπάρχει ένας νέος ενθουσιασμός που το MWC απαθανάτισε πολύ καλά. Η μετάβαση στο Web 3.0 θα προκαλέσει μια νέα έκρηξη τη διαδικτυακή κίνηση και είναι κρίσιμο να εργαστούμε μαζί για να προετοιμαστούμε. Οι καταναλωτές ζουν σε έναν κόσμο που βασίζεται στα δεδομένα και χρειάζονται αυξανόμενες ποσότητες χωρητικότητας για να επεκτείνουν τις δυνατότητες του cloud computing. Η βιομηχανία μας είναι σε καλή θέση για να το πετύχει», δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του GSMA, Mats Granryd.

    Σημειώνεται ότι το MWC Barcelona 2024 θα πραγματοποιηθεί στις 26-29 Φεβρουαρίου 2024.

    Χρήστος Κοτσακάς
    Χρήστος Κοτσακάς
    Ο Χρήστος Κοτσακάς είναι δημοσιογράφος με πολυετή εμπειρία στον χώρο του τεχνολογικού, επιχειρηματικού και διεθνούς ρεπορτάζ, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του στα new media, τις νέες τεχνολογίες και τις startups. Έχει συνεργαστεί με μια σειρά από ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα, σε τομείς όπως η αρθρογραφία, η επικοινωνία και η ενημέρωση.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles