21.7 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Android Pay. Οι πρώτες λεπτομέρειες της νέας πλατφόρμας mobile πληρωμών της Google (MWC 2015)

    Χθες είδαμε το Samsung Pay και σήμερα έρχεται η ώρα της Google να ανακοινώσει τη νέα της λύση που κινείται προς αυτή την κατεύθυνση. Τo Android Pay -ή αν προτιμάτε κάποιες πρώτες λεπτομέρειες γι’ αυτό- παρουσιάστηκαν από τον Sundar Pichai, Senior Vice President των προιόντων της Google που βρέθηκε στο MWC 2015 της Βαρκελώνης.

    sundar-pichai

    Μία ακόμη πλατφόρμα mobile πληρωμών που αποδεικνύει πως η αγορά ψάχνεται προς αυτή την κατεύθυνση θεωρώντας… λογικό να πληρώνετε πλέον τις συναλλαγές σας μέσω του κινητού σας και όχι χρησιμοποιώντας μία… –ξεπερασμένη ίσως πια- πλαστική πιστωτική κάρτα.

    Ο Pichai, λοιπόν, από τα πλέον υψηλόβαθμα στελέχη της Google, αποκάλυψε την πρόθεση της αμερικανικής εταιρείας να φέρει νέες ασφαλείς επιλογές πληρωμής στο λειτουργικό Android.

    Τι ακριβώς θα περιλαμβάνει το Android Pay; Αν και δε μάθαμε τα πάντα σήμερα, διευκρινίστηκε ότι δε θα πρόκειται για μία εφαρμογή, αλλά ουσιαστικά για μία ολόκληρη πλατφόρμα που θα περιλαμβάνει το base software για ένα τέτοιο σύστημα. Θα προσφέρεται, μάλιστα, ως ένα API layer μέσα στο Android, επιτρέποντας σε προγραμματιστές να εφαρμόσουν και τα δικά τους συστήματα πληρωμών στις εφαρμογές τους, χρησιμοποιώντας, βέβαια, τη βάση και τις κατευθυντήριες οδηγίες που θα παρέχονται από την Google.

    Δεδομένου ότι κάποιοι προβληματίζονται από τον “ανοικτό” χαρακτήρα μίας τέτοιας πλατφόρμας, ο Pichai σημείωσε ότι η Google θα αξιοποιήσει όλες τις σύγχρονες τεχνικές ώστε να κάμψει ανησυχίες σχετικές με την ασφάλεια, όπως το tokenization (ώστε κάθε token να χρησιμοποιείται για μία μόνο συναλλαγή), ενώ, επιπλέον, ευαίσθητες πληροφορίες θα αποθηκεύονται μόνο τοπικά. Για επιπρόσθετη προστασία, θα μπορούν να αξιοποιούνται από τους developers και επιπλέον χαρακτηριστικά ασφαλείας, όπως π.χ. ένας αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων.

    Η νέα προσπάθεια του Android δε θα επηρεάσει το Google Wallet το οποίο θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά, ενώ περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες για το Android Pay πιθανότατα θα λάβουμε στα τέλη Μαϊου κατά τη διάρκεια του Google I/O 2015.

    Related Articles

    3 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles