15.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Samsung Galaxy S6 και Galaxy S6 Edge με οθόνη που καμπυλώνει. Είναι εδώ επίσημα (MWC 2015)

    Είναι η μεγάλη στιγμή της χρονιάς για τη Samsung και, αν κρίνουμε από τις ανακοινώσεις, ίσως η μεγαλύτερη στην ιστορία των smartphones της, μετά την ανακοίνωση του πρώτου Galaxy. Είναι η μεγάλη στιγμή της χρονιάς για τους -πωρωμένους σε λογική… Apple- fans των Κορεατών, αλλά και μία από τις μεγαλύτερες στιγμές για δημοσιογράφους, σχολιαστές, αλλά και απλούς παρατηρητές της τεχνολογίας, οι οποίοι όλη τη χρονιά διαβάζουν leaks, φήμες και βλέπουν ατελείωτα teasers από τη Samsung.  Είναι η στιγμή που τα Samsung Galaxy S6 και Samsung Galaxy S6 Edge είναι επιτέλους… επίσημα.

    samsung-galaxy-s6-s6-edge

    Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι, για ακόμη μία χρονιά, η Samsung διοργανώνοντας το Unpacked event της στο πλαίσιο του MWC 2015 της Βαρκελώνης, κερδίζει ένα μεγάλο μέρος της δημοσιότητας που το αφορά. Φέτος, έχει έναν παραπάνω λόγο, καθώς οι νέες συσκευές της είναι οι πρώτες ενός… διαφορετικού design σε σχέση με ό,τι μας έχουν συνηθίσει έως τώρα οι Κορεάτες. Για πρώτη φορά, οι ναυαρχίδες της οικογένειας Galaxy εγκαταλείπουν την πλαστική σχεδίαση και είναι κατασκευασμένες αποκλειστικά από μέταλλο και γυαλί. Δεν είναι όμως μόνο αυτή η μεγάλη αλλαγή της Samsung που κερδίζει βλέμματα και δημοσιεύματα, αλλά και η παρουσία, πέρα από το “κλασικό” Samsung Galaxy S6, μίας ακόμη έκδοσης της συσκευής, του Samsung Galaxy S6 Edge με οθόνη που καμπυλώνει και στις δύο πλευρές της. Το “πείραμα” έγινε με το Galaxy Note Edge και τώρα η Samsung το προχωράει με τον καλύτερο τρόπο.

    galaxy-s6-galaxy-s6-edge

    Νέο design λοιπόν και ξεχωριστός χαρακτήρας για τις νέες προτάσεις, ας δούμε όμως και τα specs τους αναλυτικά.

    Το Samsung Galaxy S6 διαθέτει οθόνη 5,1 ιντσών Super AMOLED με ανάλυση Quad HD (2560×1440 pixels) και την καταπληκτική πυκνότητα pixels των 577 ppi, ενώ προστατεύεται από Gorilla Glass 4. Το hardware home key της συσκευής λειτουργεί και ως αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων υποστηρίζοντας το νέο σύστημα πληρωμών Samsung Pay της εταιρείας. Η λειτουργία του εξασφαλίζεται μέσω NFC και MST (Magnetic Secure Transmission) για mobile πληρωμές, ενώ έχει ήδη πιστοποιηθεί από Visa και Mastercard με τη Samsung να ετοιμάζεται και για ακόμη περισσότερες συνεργασίες.

    Η διαφορά της οθόνης του Galaxy S6 Edge μοντέλου είναι ότι καμπυλώνει και στις δύο πλευρές της (και αριστερά και δεξιά), σε αντίθεση με το προγενέστερο Note Edge που διέθετε οθόνη με καμπύλη στη μία μόνο πλευρά – μία καμπύλη ωστόσο που ήταν αξιοσημείωτα μεγαλύτερη. Και αυτή η οθόνη, όπως και του “απλού” S6 είναι Super AMOLED και 5,1 ιντσών με ανάλυση Quad HD, ενώ προστατεύεται από κυρτό Gorilla Glass 4 .

    Όσον αφορά τον επεξεργαστή των συσκευών, οι φήμες βγαίνουν αληθινές και η Samsung δε χρησιμοποιεί τον Snapdragon 810, αλλά το δικό της Exynos 7420 chip κατασκευασμένο με τη διαδικασία των 14nm για μεγαλύτερη ενεργειακή απόδοση και χωρίς τα προβλήματα υπερθέρμανσης που είχαν ακουστεί για τον 810. Ο επεξεργαστής διαθέτει οκταπύρηνη 64-μπιτη CPU με τέσσερις πυρήνες Cortex-A57 χρονισμένους στα 2.1GHz και τέσσερις Cortex-A53 χρονισμένους στα 1.5GHz.Το Exynos 7420 chip χρησιμοποιεί μία Mali-T760 GPU και έρχεται με 3GB LPDDR4 RAM, την επόμενη γενιά mobile RAM που ήδη έχουμε δει στο LG G Flex 2 και θα δούμε και στις επόμενες ναυαρχίδες του 2015!

    features-screen

    Το Samsung Galaxy S6 έρχεται με έναν νέο ISOCELL αισθητήρα κάμερας ανάλυσης 16MPixels με οπτικό σταθεροποιητή, phase detection autofocus και single-LED flash, που μάλιστα υποστηρίζει 4K video recording. Όσο για την εμπρόσθια κάμερα, έχει ανάλυση 5MPixels και μπορεί να καταγράψει video στα 1080p.

    Τα νέα Galaxy S6 και Galaxy S6 Edge έρχονται με τρεις επιλογές χωρητικότητας μνήμης, στα 32GB, τα 64GB ή τα 128GB. Αξιοσημείωτο ότι το νέο storage είναι συμβατό με το νέο UFS 2.0 πρότυπο για μεγαλύτερη ταχύτητα έως και 2.7 φορές από μία κλασική eMMC 5.0 μνήμη που βρίσκουμε στις περασμένες ναυαρχίδες της αγοράς.

    samsung galaxy S6

    Να σημειώσουμε ότι αυτή τη φορά η Samsung συνεργάζεται με τη Microsoft και προσφέρει 115GB OneDrive storage για 2 χρόνια σε κάθε κάτοχο του Galaxy S6.

    Σε άλλα χαρακτηριστικά, οι νέες ναυαρχίδες της Samsung διαθέτουν LTE Cat.6, Wi-Fi ac, Bluetooth 4.1, NFC, GPS with GLONASS και αισθητήρα υπερύθρων. Το Galaxy S6 διαθέτει μπαταρία 2.550 mAh, ενώ το Galaxy S6 Edge 2.600 mAhTo Galaxy S6 έχει διαστάσεις 143.4 x 70,5 x 6,8 χιλιοστά και βάρος 138 γραμμάρια, ενώ το S6 Edge 142,1 x 70,1 x 7,0 χιλιοστά και βάρος 132 γραμμάρια. Να σημειώσουμε ότι οι νέες συσκευές δεν ακολουθούν το παράδειγμα του Samsung Galaxy S5 στον τομέα της αντοχής στο νερό, καθώς δεν είναι αδιάβροχες, μία παραχώρηση που μάλλον έπρεπε να γίνει για το νέο design που υιοθετούν οι Κορεάτες. Αξίζει να αναφέρουμε και τη δυνατότητα γρήγορης φόρτισης (1,5 φορά ταχύτερη από το Galaxy S5), που παρέχει 4 ώρες χρήσης μετά από μόλις 10 λεπτά φόρτισης!

    Και τα δύο ενσωματώνουν το Android 5.0 Lollipop με το νεότερο TouchWiz UI που διαθέτει Material Design και καθαρότερο interface. Στην περίπτωση του S6 Edge προσφέρει ποικιλία χαρακτηριστικών και εφαρμογών που εκμεταλλεύονται το κυρτό μέρος της οθόνης.

    form-phones

    Το Galaxy S6 θα είναι διαθέσιμο σε τέσσερις αποχρώσεις (White Pearl, Black Sapphire, Gold Platinum και Blue Topaz), ενώ το Galaxy S6 Εdge επίσης σε τέσσερις από τις οποίες διαφοροποιείται μόνο η τελευταία (White Pearl, Black Sapphire, Gold Platinum και Green Emerald)

    Θα κυκλοφορήσουν ξεκινώντας από τις 10 Απριλίου σε όλο τον κόσμο – και όπως μάθαμε στις 17 Απριλίου θα βρίσκονται και στη χώρα μας. 

    Related Articles

    16 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles