21.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Alcatel IDOL 4 και IDOL 4S. Στοχεύοντας στην κορυφή με καινοτομίες και κάτι από…VR (MWC 2016)

    Όσο πλησιάζει η ώρα να “κοπεί η κορδέλα” των εγκαινίων του φετινού MWC 2016 οι ανακοινώσεις πυκνώνουν, έτσι η Alcatel παρουσίασε από σήμερα τις δύο νέες ναυρχίδες της. Πρόκειται για τα μοντέλα IDOL 4 και IDOL 4S, τα οποία να σημειώσουμε ότι ανακοινώνονται χωρίς το One Touch αυτή τη φορά στον τίτλο τους. Είναι δύο κομψές προτάσεις, κατασκευασμένες από μέταλλο και γυαλί, που κερδίζουν τις εντυπώσεις με τις καινοτομίες και τα χαρακτηριστικά τους.

    Το γνωστό reversible design της Alcatel (που σας επιτρέπει να μιλήσετε στο τηλέφωνο και… ανάποδα) δίνει το παρόν και εδώ, μόνο που πλέον και ο προσανατολισμός του στερεοφωνικού ήχου παραμένει σωστός όπως κι αν γυρίσετε τις συσκευές (αυτό επιτυγχάνεται καθώς υπάρχουν δύο ζευγάρια ηχείων, ένα στο εμπρόσθιο και ένα στο πίσω μέρος τους).

    Παραμένοντας στο κομμάτι του ήχου, και τα δύο IDOL handsets υπόσχονται θαυμάσια ηχητική εμπειρία χάρη στις συνεργασίες της Alcatel με JBL και Waves. Περιλαμβάνουν δύο 3.6 watt speakers, Hi-Fi surround-sound για τα ακουστικά και δυνατότητα βελτιστοποίησης των προεπιλογών του ήχου και αυτόματα και χειροκίνητα.

    IDOL 4

    To IDOL 4 διαθέτει IPS LTPS οθόνη 5,2 ιντσών ανάλυσης Full HD (1920×1080 pixels), επεξεργαστή Snapdragon 617, 3GB RAM, 16GB αποθηκευτικού χώρου (τα 10 είναι διαθέσιμα για το χρήστη), αλλά και υποδοχή microSD. Το “παρών” δίνουν δύο κάμερες, μία 13MP με touch focus, auto HDR και ultra fast auto-focus (0.1-0.3 sec) και μία δεύτερη 8MP με flash. Σε άλλα χαρακτηριστικά, η συσκευή διαθέτει μπαταρία 2.600mAh, υποστήριξη Cat.6 LTE και διπλό μικρόφωνο με λειτουργία ακύρωσης θορύβου και ηχεία dual 3.6W.

    Το IDOL 4S, από την πλευρά του, διαθέτει AMOLED οθόνη 5,5 ιντσών QHD, επεξεργαστή Snapdragon 652, 3GB RAM, 32GB αποθηκευτικού χώρου (25 διαθέσιμα για το χρήστη), κάμερες 16 και 8MP καθώς και μπαταρία 3.000mAh.

    IDOL 4s

    Μία ακόμη καινοτομία στα νέα IDOL είναι το φυσικό πλήκτρο που η Alcatel ονομάζει BoomKey και είναι σχεδιασμένο ώστε να κάνει μία σειρά από ενδιαφέροντα πράγματα στο Android 6.0 OS. Για παράδειγμα το “Boom my camera” είναι ένας γρήγορος τρόπος να τραβάτε φωτογραφίες από standby κατάσταση, το “Boom my music” υπόσχεται βελτιστοποίηση του ήχου άσχετα με το τι παίζει, το “Boom my videos” προσθέτει εφέ-έκπληξη στα υπάρχοντα videos, το “Boom my Game” ενεργοποιεί τη λειτουργία Nitro στα Asphalt games και το “Boom my view” εντείνει το 3D parallax effect στον launcher.

    alcatel idol 4 vr

    Μιλώντας για 3D, μία μικρή αλλα καινοτόμα προσθήκη στα IDOL 4 series είναι το κουτί των συσκευών που μπορεί πολύ εύκολα να μετατραπεί σε ένα Google Cardboard-style headset για μία entry-level VR εμπειρία.

    Όσον αφορά τις τιμές τους, το IDOL 4 θα κυκλοφορήσει με κόστος περί τα 280 δολάρια και το IDOL 4S με κόστος 400-500 δολάρια.

    Διαβάστε εδώ όλες τις ανακοινώσεις από το τεχνολογικό γεγονός της χρονιάς το MWC 2016 της Βαρκελώνης

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles