20.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Η consumer version του HTC Vive VR έρχεται με λειτουργίες τηλεφώνου (MWC 2016)

    Η consumer version του HTC Vive, της VR συνεργασίας HTC και Valve, ανακοινώθηκε στο MWC 2016 με μία προσθήκη της τελευταίας στιγμής, που φιλοδοξεί να κάνει τη διαφορά στον ανταγωνισμό.

    HTC Vive

    Έχει τα χαρακτηριστικά του Vive Pre που είδαμε στη CES 2016, με ανανεωμένο ιμάντα κεφαλής, κάμερα, μικρόφωνο και διπλάσια διάρκεια ζωής για την μπαταρία των controllers. H ενδιαφέρουσα προσθήκη της τελευταίας στιγμής είναι η ενσωμάτωση Phone Services (δηλαδή λειτουργιών τηλεφώνου). Έτσι σας επιτρέπει να απαντάτε σε κλήσεις, να ελέγχετε γραπτά μηνύματα και να βλέπετε καταχωρήσεις την ατζέντα σας χωρίς να απομακρύνετε το headset ή να σταματάτε την αναπαραγωγή. Να σημειώσουμε ότι θα είναι συμβατό ως προς αυτή τη λειτουργία με iOS ή Android συσκευές.

    HTC Vive2

    Το HTC Vive Consumer Edition διαθέτει ακόμη OLED οθόνη 2160×1200 pixels, εμπρόσθια κάμερα, ενώ στη συσκευασία θα βρείτε δύο ασύρματους controllers, τα δύο Vive base stations, το Vive Link Box αλλά και ένα ζεύγος Vive ear buds.

    HTC Vive3

    Υποστηρίζει StreamVR και θα διατεθεί για περιορισμένο χρονικό διάστημα με δύο δωρεάν τίτλους: Job Simulator: The 2050 Archives, από την Owlchemy Labs και Fantastic Contraption, από τη Northway Games σε συνεργασία με τη Radial Games.

    Ανακοινώθηκαν επίσης και οι συνιστώμενες προδιαγραφές ενός PC (η επικοινωνία πραγματοποιείτε μέσω καλωδίου στο πίσω μέρος) για να “σηκώνει” το HTC VR, οι οποίες και ακολουθούν.

    – GPU: NVIDIA GeForce GTX 970, AMD Radeon R9 290 ισοδύναμη ή καλύτερη
    – CPU: Intel i5-4590 / AMD FX 8350 ισοδύναμη ή καλύτερη
    – RAM: 4 GB ή περισσότερη
    – Video Output: HDMI 1.4, DisplayPort 1.2 ή νεότερη
    – USB Port: 1x USB 2.0 ή καλύτερη
    – Operating System: Windows 7 SP1, Windows 8.1 ή νεότερο, Windows 10

    Το HTC Vive Consumer Edition θα κοστίζει $799, θα βγει σε προπαραγγελία από τις 29 Φεβρουαρίου σε 24 χώρες (δεν ανακοινώθηκε κάτι για την Ελλάδα αν και γνωρίζουμε από προηγούμενη ανακοίνωση ότι θα έρθει αποκλειστικά από το Γερμανό). Σύμφωνα με την HTC, η πρώτη παρτίδα των συσκευών θα παραδοθούν στις αρχές Απριλίου.

    Διαβάστε εδώ όλες τις ανακοινώσεις από το τεχνολογικό γεγονός της χρονιάς το MWC 2016 της Βαρκελώνης

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles