15.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    My Bloody Valentine: όταν ένα συγκρότημα από την εποχή του βινυλίου επιστρέφει online

    Όταν το 1991 οι Ιρλανδοί My Bloody Valentine κυκλοφόρησαν το Album τους Loveless, συνέβησαν 2 πράγματα. Η δισκογραφική εταιρεία του συγκροτήματος σώθηκα από τη χρεoκοπία που παρ’ ολίγον να την οδηγήσει η 2ετής προετοιμασία του δίσκου και οι απανταχού εραστές της εναλλακτικής ροκ και της Αγγλικής σκηνής, έτρεξαν και αγόρασαν ένα δίσκο που έμεινε στην ιστορία.

    22 χρόνια μετά ο Kevin Shields, o Com O Ciosoig, η Bilinda Butcher και η Debbie Googe, επιστρέφουν στην εποχή του Internet. Μέσω της σελίδας του συγκροτήματος στο Facebook ανακοινώνουν την κυκλοφορία του νέου τους album με τίτλο MBV και οι πάλαι ποτέ 15άρηδες ή 17άρηδες περιμένουν να φτάσει το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου. Θα μπορούσαμε να ακούσουμε το album online, μέσα από τη σελίδα του συγκροτήματος και όποιος ήθελε να το αγοράσει, θα το έκανε από το website.

    Με το που δόθηκε το πράσινο φως ότι μπορούσαν να ξεκινήσουν οι αγορές, site των My Bloody Valentine δέχτηκε τόση κίνηση που είχε πέσει για πολλές ώρες. Οι γερόλυκοι της εναλλακτικής Βρετανικής σκηνής είχαν ένα νέο πλήθος να αντιμετωπίσουν σε σχέση με το 1991. Όλων εκείνων που περίμεναν καρτερικά στον browser τους και έκαναν refresh τη σελίδα για να μπορέσουν να κατεβάσουν πια το album ψηφιακά. Τεράστια διαφορά από τις ουρές στα δισκοπωλεία του Λονδίνου όπου «τσακωνόμασταν» για το τελευταίο κομμάτι του LP με το εικονικό εξώφυλλο.

    Το site των My Bloody Valentine επανέρχεται σιγά-σιγά και οι αγορές και τα downloads πραγματοποιούνται με λιγότερη δυσκολία πια. Το γεγονός ότι το site τους, όμως, έπεσε μας δείχνει πως στο Internet δεν υπάρχουν μόνο τα παιδιά των 20+ που ασχολούνται με το Facebook και το τελευταίο single του Justin Bieber. Υπάρχουν και οι 35+ που συνήθως δεν κάνουν θόρυβο, εκτός κι αν είναι για κάτι τρομερά συγκλονιστικό. Όπως το νέο album, 22 χρόνια μετά, των My Bloody Valentine.

    Απολαύστε το:

    Πηγή: Guardian

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles