15.2 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    MyPermissions: Δες πώς μπορεί να σε σώσει από “γκάφες” στα δικαιώματα πρόσβασης που δίνεις στα social media

    Ένα πολύ χρήσιμο startup, που σας διευκολύνει -με μερικές πολύ απλές και γρήγορες κινήσεις και χωρίς να ψάχνετε σε κρυμμένα μενού με privacy settings- να αποκτήσετε τον απόλυτο έλεγχο στο ποιες εφαρμογές έχουν δικαιώματα πρόσβασης στα προσωπικά σας στοιχεία στα δημοφιλή sites κοινωνικής δικτύωσης που χρησιμοποιείτε, όπως το Facebook, το bτο Instagram, το Foursquare και πολλά ακόμη.

    Μπαίνοντας στο mypermissions.org, μπορείτε, με μερικά κλικ, να έχετε πρόσβαση στις ρυθμίσεις ιδιωτικότητας κάθε social media site, πραγματοποιώντας σύνδεση με το λογαριασμό σας, και από εκεί να ελέγξετε ποιες εφαρμογές έχουν δικαιώματα και ποια ακριβώς (για παράδειγμα, ποιες έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στα δεδομένα σας, μπορούν να πραγματοποιούν δημοσιεύσεις για λογαριασμό σας κ.ο.κ. Έτσι, μπορείτε εύκολα να αφαιρέσετε αυτές που δε σας χρειάζονται και απλά εγκαταστήσατε κάποια στιγμή στο πλαίσιο ενός παιχνιδιού ή κάποιας σχετικής ενασχόλησης.

    Για ακόμη περισσότερη ευκολία, μπορείτε επιπλέον να εγκαταστήσετε και το “MyPermission Cleaner”, το οποίο είναι διαθέσιμο ως extension για τον Chrome. Στη συνέχεια, αυτό μπορεί να σκανάρει όλες τις εφαρμογές που έχουν “δικαιώματα” και πρόσβαση στο λογαριασμό σας και σας δώσει τη δυνατότητα σ’ ένα απλό και εύχρηστο περιβάλλον να ελέγξετε τα πάντα και να αφαιρέσετε αυτές που δε σας χρειάζονται. Μπορείτε να τις αφαιρέσετε όλες μαζί, είτε να τις ελέγξετε μία μία, ώστε να διαπιστώσετε τι “δικαιώματα” έχετε δώσει σ’ αυτές στα κοινωνικά δίκτυα που χρησιμοποιείτε.

    Να σημειώσουμε ότι υπάρχει ακόμη διαθέσιμη και δωρεάν εφαρμογή για iOS για όσους θέλουν να έχουν παρόμοιες δυνατότητες και στο smartphone τους.

    Ένα ιδιαίτερα χρήσιμο startup που μας βοηθάει να έχουμε τον έλεγχο των λογαριασμών μας, αλλά και να γνωρίζουμε ακριβώς τι δικαιώματα ιδιωτικότητας δίνουμε σε κάθε τι, κάτι που, πολλές φορές, είναι εύκολο να μας “ξεφύγει” στο Διαδίκτυο. Εμείς τη δοκιμάσαμε και μείναμε πολύ ευχαριστημένοι, αφήστε που εκπλαγήκαμε με το πόσο πολλές άχρηστες εφαρμογές είχαμε εγκαταστήσει δίνοντας σ’ αυτές δικαιώματα πρόσβασης σε προσωπικά μας στοιχεία… εσείς;

    Πηγή: TNW

    Related Articles

    3 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles