21.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Να γιατί δεν πρέπει να προκαλείς ποτέ έναν hacker να σε καταστρέψει…

    Υπάρχει ένας βασικός κανόνας στο Διαδίκτυο. Μην προκαλείτε ποτέ έναν hacker. Γιατί; Η απάντηση είναι πολύ απλή. Επειδή γι’ αυτόν είναι πολύ εύκολο να σας καταστρέψει τη ζωή αν τον προκαλέσετε να το κάνει.

    Untitled-702x336

    Όπως διαβάζουμε στο secnews.gr, ο Kevin Roose, ο ήρωας της ιστορίας μας, ζήτησε από μερικούς από τους καλύτερους hackers στο DEFCON να κάνουν ό,τι χειρότερο μπορούν σε αυτόν. Αλλά δεν υπολόγισε πως οι χάκερς θα έρθουν τόσο σκληρά αντιμέτωποι του. Χρειάστηκαν μόλις δύο εβδομάδες για να πάρουν τον έλεγχο των email accounts του, την κάμερα, τους τραπεζικούς του λογαριασμούς, επαγγελματικά αλλά και τα προσωπικά του στοιχεία.

    Οι χάκερς είχαν την ευκαιρία να κλέψουν όλο τον πλούτο του και τα περιουσιακά του στοιχεία. Εκτός από την οικονομική πτυχή του θέματος όμως, θα μπορούσαν να έχουν καταστρέψει τον Roose ολοσχερώς, με τον εντοπισμό όλων των σκοτεινών μυστικών του, χρησιμοποιώντας ένα συνδυασμό της κοινωνικής μηχανικής (social engineering), του phishing και συσκευών hacking.

    Οι χάκερς, με τους οποίους συναντήθηκε στο hacking conference DefCon στο Las Vegas, είπαν ότι θα μπορούσαν ακόμη και να τον άφηναν άστεγο (προφανώς παίρνοντας όλα τα χρήματά του) και δημιούργησαν ένα φάκελο 13 σελίδων για τον ίδιο.

    2

    Επικίνδυνα πράγματα που σίγουρα δε θέλει να ζήσει κανείς…

    Για το θέμα, μπορείτε να παρακολουθήσετε και αυτό το άκρως ενδιαφέρον βίντεο

    https://www.youtube.com/watch?v=bjYhmX_OUQQ

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles