14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Να γιατί θέλω να δουλέψω στα γραφεία της Google στο Λονδίνο

    Δεν είναι γιατί η Google είναι από τις πιο πολύτιμες εταιρίες στον κόσμο. Ούτε γιατί θεωρείται από τους καλύτερους εργοδότες. Ούτε γιατί όταν εργάζεσαι γι αυτή την εταιρία, πιστεύεις πως συμμετέχεις στις εξελίξεις του πιο συναρπαστικού πεδίου της αγοράς. Ο λόγος που θέλω να δουλέψω στην Google είναι ο καινούριος τέταρτος όροφος των γραφείων της στο Λονδίνο.

    Το μοντέρνο design, οι ευφάνταστοι χώροι, τα φουτουριστικά καθίσματα και το ολόλευκο χρώμα είναι τα κυρίαρχα στοιχεία του καινούριου, 4ου ορόφου των γραφείων της Google στο Λονδίνο. Οι εργασίες ανακατασκευής του ορόφου, άρχισαν απ’ το μηδέν. Οι τοίχοι γκρεμίστηκαν, τα έπιπλα εξαφανίστηκαν και στην θέση τους εμφανίστηκαν ανοιχτοί χώροι, με πολλές λευκές επιφάνειες, και διαδρόμους που θυμίζουν το Enterprize.

    “Προσλαμβάνουμε τους πιο έξυπνους και πιο ικανούς μηχανικούς της Μεγάλης Βρετανίας”, λέει ο Nelson Mattos, Αντιπρόεδρος Μηχανικής της Google “και τους βάζουμε σε ένα περιβάλλον που είναι δημιουργικό, χαλαρό και συναρπαστικό”.


    Η άποψη που έχει η Google, άλλωστε, για τις συνθήκες εργασίας των υπαλλήλων της είναι γνωστές από καιρό και αποτυπώνονται στα καινούρια κτίρια με τον καλύτερο τρόπο. Καφέ μπαρ και εστιατόρια για τα δωρεάν γεύματα και μπιλιάρδο ή video games για τις ώρες χαλάρωσης στα διαλείμματα της εργασίας. Οι τοίχοι, είναι ένας μεγάλος λευκός καμβάς στον οποίο οι υπάλληλοι της εταιρίας μπορούν να γράφουν τις ιδέες τους με μαρκαδόρους.

    “Αντίθετα από την κατεστημένη λογική, τα διασκεδαστικά γραφεία δεν βλάπτουν. Η εμπειρία μας έχει δείξει πως ένα άνετο, ανοιχτό και διασκεδαστικό περιβάλλον ενισχύει την συνεργασία και την δημιουργικότητα” προσθέτει ο Mattos.

    “Οι ανοιχτοί χώροι δημιουργούν περισσότερες πιθανότητες για τυχαίες αλληλεπιδράσεις. Και οι τυχαίες αλληλεπιδράσεις συχνά οδηγούν στις πιο σπουδαίες ιδέες. Τα περισσότερα από τα προϊόντα μας προέρχονται από άσχετες, μεταξύ τους, ομάδες που μαθαίνουν ο ένας για την δουλειά του άλλου και αρχίζουν μαζί να συζητούν νέες προσεγγίσεις γι αυτή.”

    Το γραφείο του Λονδίνου είναι πολύ σημαντικό για την εταιρία. Σε αυτό δημιουργήθηκαν οι πιο σημαντικές εφαρμογές για Android και iOS ενώ είναι υπεύθυνο για τον σχεδιασμό πολλών λειτουργιών του Android εν γένει.

    Τι μας διδάσκει η επιτυχία της Google σε συνδυασμό με τα πρωτότυπα γραφεία της; Πως η μόνη εργασία που μπορεί να πετύχει είναι εκείνη την οποία επιθυμείς να κάνεις με κέφι. Αλλά αυτό δεν περιμέναμε την Google για να το μάθουμε, ε;

    Πηγή: Daily Mail

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles