19.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Να γιατί το Nexus 6 δεν έχει αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων

    Ο πρώην CEO της Motorola (και νυν COO του Dropbox), Dennis Woodside, αποκαλύπτει το λόγο που, ενώ αρχικά το Nexus 6, η νέα πρόταση που έχει ετοιμάσει η Google και η Motorola, δυνητικά θα μπορούσε να διαθέτει αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων, τελικά μία τέτοια “δυνατότητα” δε συμπεριλήφθηκε στη συσκευή.

    Nexus 6

    Η Motorola, πρωτοπόρος στα κινητά με fingerprint sensors (βλέπε Atrix 4G από το 2011, το οποίο βλέπετε στο παρακάτω video), είχε συνεργασία με την εταιρεία AuthenTec σε αυτό το κομμάτι.

    Ωστόσο, η εταιρεία αυτή, η οποία θεωρείται “κορυφή” στην κατηγορία της, εξαγοράστηκε από την Apple (έναντι 356 εκατομμυρίων δολαρίων) και, όπως ήταν φυσικό, η συνεργασία της με τη Motorola έληξε και, καθώς τα επόμενα χρόνια η εταιρεία δεν μπόρεσε να βρει κάποιον αξιόπιστο συνεργάτη, το Nexus 6 έμεινε χωρίς… σχετικό αισθητήρα.

    Πάντως, φαίνεται πως η μη ενσωμάτωση αισθητήρα ίσως να μη βγήκε σε κακό στη Motorola, καθώς πολλές συσκευές με fingerprint sensor, όπως το HTC One Max, αποδείχθηκαν πως είχαν προβλήματα προσφέροντας μία αργή και γεμάτη bugs εμπειρία στους χρήστες τους. Στην περίπτωση της Apple, βέβαια, και της εξαγοράς της AuthenTec, τα πράγματα πήγαν καλά, καθώς, στην περίπτωση του Touch ID, δε φαίνεται να έχουν παρατηρηθεί ιδιαίτερα προβλήματα στη λειτουργία του…

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles