25.3 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024
More

    Να η μεγαλύτερη εύκαμπτη, έγχρωμη OLED οθόνη στον κόσμο που φτάνει τις 7,4 ίντσες

    Το Flexible Display Center του Πανεπιστημίου της Arizona παρουσίασε τη μεγαλύτερη εύκαμπτη, έγχρωμη OLED οθόνη στον κόσμο, η οποία εκτίθεται αυτές τις μέρες στο πλαίσιο του SID Display Week στη Βοστώνη. Η οθόνη έχει διαγώνιο 7,4 ίντσες και δημιουργήθηκε με τη χρήση τρανζίστορ λεπτού υμενίου από μικτό οξείδιο.

    Το Πανεπιστήμιο ισχυρίζεται ότι η επιλογή του υλικού κάνει αυτές τις οθόνες συμφέρουσες οικονομικά στο να παραχθούν, επειδή οι κατασκευαστές μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις υπάρχουσες γραμμές παραγωγές τους γι’ αυτές, παρά να επενδύσουν σε ειδικό εξοπλισμό. Το FDC συνεργάστηκε με ερευνητές της Army Research Lab σε αυτό το project, με σκοπό τη δημιουργία μίας τέτοιας οθόνης για χρήση σε “λεπτές, ελαφριές, εύκαμπτες και ανθεκτικές συσκευές” όπως, για παράδειγμα, υπολογιστές που θα φοριούνται στον… καρπό από στρατιώτες.

    Και μπορεί στη συγκεκριμένη περίπτωση, να έχουμε να κάνουμε με prototype product, φαίνεται όμως ότι οι εύκαμπτες οθόνες αποτελούν ένα από τα επόμενα “next big things” στον τομέα της τεχνολογίας, για χρήση τόσο στο στρατό όσο και σε καταναλωτικά προϊόντα.

    Πηγή: The Verge

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles