22.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Να ο τρόπος που η Amazon “έφαγε” 20 δισ. από εννέα εταιρείες σε μία μόνο ημέρα

    O κολοσσός του αμερικανικού (και όχι μόνο) ηλεκτρονικού εμπορίου, η Amazon του Jeff Bezos, αποτελεί μία εταιρεία που θέλει συνεχώς να εισέρχεται σε νέες αγορές και δραστηριότητες, φέρνοντας με αυτό τον τρόπο ακόμη και αναταράξεις στη Wall Street.

    amazon

    Σε συνεδρίαση της εταιρείας την Πέμπτη, ανακοινώθηκε ότι θα στρατολογήσει επιχειρηματίες για να αναλάβουν τη διαχείριση τοπικών δικτύων διανομής – μία κίνηση που την φέρνει σε άμεσο ανταγωνισμό με τις FedEx και UPS. Οι δύο εταιρείες είδαν την κεφαλαιοποίησή τους χθες να συρρικνώνεται αθροιστικά κατά 3 δισ. δολάρια.

    Λίγες ώρες μετά την παραπάνω ανακοίνωση, η Amazon γνωστοποίησε την εξαγορά του online φαρμακείου PillPack, σε μία συμφωνία που αναμένεται να προσεγγίζει το 1 δισ. δολάρια.

    Τον περασμένο Οκτώβριο, που υπήρχαν φημολογίες ότι η Amazon θα εισέλθει στην αγορά των φαρμάκων, οι μετοχές των retailers της αγοράς φαρμάκων έπεσαν κατά 6%. Χθες, με την ανακοίνωση εξαγοράς της PillPack οι μετοχές έπεσαν κατά 9%. Η είδηση “έσβησε” 14,5 δισ. δολάρια από τη χρηματιστηριακή αξία των παραδοσιακών αλυσίδων φαρμακείων Wallgreens Boots Alliance, CVS Healt και Rite και των διανομέων φαρμάκων Cardinal, AmericsourceBergen και McKesson. H Walmart, που σύμφωνα με πληροφορίες διεκδικούσε και εκείνη το PillPack, είδε τη χρηματιστηριακή της αξία να υποχωρεί κατά λίγο περισσότερο από 3 δισ. δολάρια την Πέμπτη.

    Η συμφωνία αναμένεται να κλείσει κατά το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, αλλά δε δόθηκαν άλλες λεπτομέρειες.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles