16.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Να πώς είναι να έχεις ταξιδέψει σε όλες τις χώρες του κόσμου (video)

    Δεν σας το γράφουμε για εγκυκλοπαιδικούς λόγους. Όχι. Σας το γράφουμε γιατί είμαστε πράσινοι από τη ζήλια μας. Γιατί ο Graham Hughes ξεκίνησε ένα ταξίδι τον Ιανουάριο του 2009, που τελείωσε τον Δεκέμβριο του 2012. Σε 201 χώρες, χωρίς να χρησιμοποιήσει ούτε μία φορά αεροπλάνο ή ιδιωτικό αυτοκίνητο. Το χρονικό του ταξιδιού του μπορείτε να το διαβάσετε εδώ.

    Στο παρακάτω βίντεο που θα δείτε όμως, θα παρακολουθήσετε ένα mashup απ την περιήγησή του σε όλες αυτές τις χώρες τα 4 χρόνια που διήρκεσε η περιήγησή του. Οι χώρες είναι τόσες πολλές που, στα 4 λεπτά βίντεο, θα δείτε μόνο τον ίδιο να λέει το όνομά τους. Αλλά και πάλι. Είναι ένα 4λεπτο που θα σας πάει βόλτα σε όλο τον κόσμο, κυριολεκτικά.

    545337_10151027445840042_1950429150_n

    Πώς τα κατάφερε ο Graham Hughes να κάνει ένα τέτοιο ταξίδι; Έθεσε τους όρους του στα βραβεία Guinness και ξεκίνησε: όχι αεροπλάνο, όχι ιδιωτικό αυτοκίνητο, μόνο χρήση μέσων μαζικής μεταφοράς με προγραμματισμένα δρομολόγια (όχι ταξί) και υποχρεωτική διάβαση από ξηράς, όχι θάλασσα, ανάμεσα στα όμορα κράτη. Ο προϋπολογισμός του έφτανε τα 100 δολάρια την εβδομάδα. Πώς κατάφερε να κρατήσει χαμηλά τα κόστη του ταξιδιού του; Πέρα από το γεγονός πως χρησιμοποίησε μόνο δημόσια μέσα μεταφοράς, αντί να πηγαίνει σε ξενοδοχείο, προσπάθησε να φιλοξενείται από ντόπιους τις νύχτες του, όποτε αυτό ήταν δυνατόν. Και αυτό ήταν που του έδωσε πολλές, παράξενες και καμία φορά επώδυνες εμπειρίες. Διαβάστε την 4ετή εμπειρία του, στο blog του The Odyssey Expedition.

    Και δείτε το βίντεο τώρα. Με την ευχή, να το καταφέρετε κάποια στιγμή κι εσείς. Κι εμείς. Κι όλοι:

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles