23 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Να πως οι καλές προθέσεις μπορεί να οδηγήσουν σε σημαντική παραβίαση της ιδιωτικότητας των χρηστών του Tinder

    Είναι γεγονός πως υπάρχουν ήδη αρκετές ανησυχίες όσον αφορά την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων και την ιδιωτικότητα στο χώρο του online dating και σίγουρα υπάρχουν αρκετοί καλοί λόγοι που τις δικαιολογούν. Ένα πρόσφατο συμβάν, μας κάνει να αναρωτηθούμε αν πράγματι οι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε στο Tinder είναι τόσο ασφαλείς όσο θέλουμε να πιστεύουμε. Καθώς, όπως αναφέρει το TechCrunch, ένας χρήστης της πλατφόρμας μηχανικής μάθησης Kaggle, κατέβασε περίπου 40.000 selfies που είχαν δημοσιευθεί στη γνωστή πλατφόρμα γνωριμιών.

    54ca1393c3110

    Μια τέτοια ενέργεια αποτελεί ακριβώς το παράδειγμα μιας πολύ χαρακτηριστικής περίπτωσης. Εκείνης που οι καλές προθέσεις κάποιου μπορεί να οδηγήσουν σε σημαντική παραβίαση της ιδιωτικότητας. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Stuart Colianni κατέβασε τις φωτογραφίες των προφίλ χρηστών του Tinder με ένα script προκειμένου να δημιουργήσει μια βάση δεδομένων που θα εξυπηρετούσε σκοπούς μηχανικής μάθησης ενός αλγόριθμου ανιχνευτή προσώπων. Το συγκεκριμένο dataset που φέρει τον τίτλο «People of Tinder» αποτελείται από έξι αρχεία .zip, τα οποία ο ίδιος ανέβασε μαζί με το script που είχε δημιουργήσει στο GitHub προκειμένου να μπορέσουν και άλλοι να το χρησιμοποιήσουν για τους ίδιους σκοπούς.

    Αν και οι προθέσεις του δεν ήταν κακές έθεσε την ασφάλεια των χρηστών του Tinder σε σοβαρό κίνδυνο, ανεβάζοντας τις φωτογραφίες τόσων πολλών χρηστών στο Διαδίκτυο χωρίς τη συγκατάθεσή τους. Και το χειρότερο είναι ότι οι χρήστες δεν έχουν κανέναν απολύτως έλεγχο στο πώς θα χρησιμοποιηθούν αυτές οι φωτογραφίες, με ορισμένους χρήστες της πλατφόρμας Kaggle να τις έχουν ήδη κατεβάσει. Σε κάθε περίπτωση, οι διαχειριστές της γνωστής υπηρεσίας γνωριμιών αφαίρεσαν πλέον τις φωτογραφίες από το kaggle. Στελέχη της υπηρεσίας ανέφεραν ότι διερευνούν την υπόθεση και ότι λαμβάνουν με ιδιαίτερη σοβαρότητα την ασφάλεια των χρηστών τους.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles