18.5 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Να τι πιστεύει ο δημιουργός του Linux για την Nvidia

    Αυτή είναι η άποψη του Linus Torvalds, του δημιουργού του Linux για την Nvidia, για το γεγονός ότι οι ARM επεξεργαστές της, δεν υποστηρίζουν  τα desktop Linux.


    Ο Linus Torvalds δεν είναι ο άνθρωπος που θα χαρακτηριζόταν… διπλωμάτης. Είναι ένας επιστήμονας, πρόεδρος του Linux Foundation, που δεν έχει πολλές πολλές σχέσεις με τις επιχειρήσεις. Ούτε θέλει άλλωστε, όπως έχει δηλώσει. Αντιθέτως, η μόνη του προτεραιότητα είναι το Linux και η Open source κοινότητα και όχι οι χαριτωμένες συζητήσεις με εκπροσώπους εταιρειών. Και το απέδειξε στην απάντησή του όταν ρωτήθηκε από κάποιο φοιτητή στο πανεπιστήμιο του Aalto στη Φιλανδία, για την έλλειψη υποστήριξης από την Nvidia. Ο Torvalds ανέφερε ότι είναι η χειρότερη εταιρεία με την οποία έχει αναγκαστεί να έρθει σε διάλογο, για να ολοκληρώσει την άποψή του λέγοντας «fuck you Nvidia» και δείχνοντας στην κάμερα και το κοινό το μεσαίο του δάχτυλο.

    Η ερώτηση προήλθε από μία χρήστη ενός laptop Optimus, δηλαδή ενός laptop που χρησιμοποιεί τσιπ γραφικών της Nvidia, που προκαλεί αρκετά προβλήματα στην χρήση για όσους χρησιμοποιούν Linux λειτουργικό. Αυτό είναι και το πρόβλημα του Torvalds, ειδικά για το γεγονός ότι οι ARM επεξεργαστές της Nvidia πουλάνε τόσο καλά εξαιτίας του Android, ένα mobile λειτουργικό το οποίο έχει τις ρίζες του στο Linux ενώ δεν παρέχουν drivers για τα  desktop λειτουργικά. Αν και δεν πιστεύει πως μπορεί να κάνει τίποτα για να αλλάξει την συμπεριφορά της Nvidia, πιστεύει πως η συμπεριφορά της εταιρείας  είναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας.

    Παρακολουθήστε το βίντεο. Αν θέλετε να δείτε την “fuck you Nvidia” σκηνή μόνο, προχωρήστε στο 49:30 περίπου. Αν θέλετε να δείτε όλο το σκεπτικό της «συνέντευξης» με τους Φιλανδούς φοιτητές και την επιχειρηματολογία του Torvalds θα ήταν απείρως προτιμότερο να το παρακολουθήσετε ολόκληρο.

    Πηγή: The Verge
    Φώτο: Gizmodo

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles