19 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Νάξος. Θρύλοι, μύθοι και παραδόσεις στο μαργαριτάρι των Κυκλάδων

    Η πρώτη επαφή με το λιμάνι του μεγαλύτερου νησιού των Κυκλάδων αφήνει στον επισκέπτη ποικίλα ερωτήματα. Τι ακριβώς παριστάνει η ασυνήθιστη αυτή τεράστια πόρτα που μαγνητίζει τα βλέμματα;

    naksos

    Η Πορτάρα του ναού του Απόλλωνα σάς καλωσορίζει σε ένα από τα ομορφότερα τοπία και σας καλεί να βιώσετε τα πιο ειδυλλιακά σας ηλιοβασιλέματα. Στο νησάκι σύμφωνα με την μυθολογία ο Θησέας εγκατέλειψε την Αριάδνη που την είχε αρπάξει φεύγοντας από την Κρήτη, μετά τον φόνο του Μινώταυρου. Απολαύστε τα υπέροχα χρώματα της δύσης σεργιανίζοντας στην πανέμορφη πρωτεύουσα, Χώρα. Με θέα το Ενετικό Κάστρο και το αντικρινό νησί της Πάρου, ο επισκέπτης θα ικανοποιήσει όλες του τις προσδοκίες. Εκμεταλλευτείτε τις μέρες διαμονής σας στο νησί και επισκεφθείτε τις ιδιαίτερες αμμουδιές της Αγίας Άννας και του Αγίου Προκοπίου με τα κρυστάλλινα νερά που μετατρέπουν το τοπίο σε έναν επίγειο παράδεισο. Για τους φανατικούς των θαλάσσιων σπορ η παραλία της Πλάκας αποτελεί ιδανική επιλογή. Μην ξεχάσετε να γευτείτε τη γαστρονομία του νησιού δίπλα στη θάλασσα και να απολαύσετε ένα ποτήρι κίτρο ή ρακί. Μην χάσετε την ευκαιρία να βιώσετε την μινιμαλιστική κυκλαδίτικη αισθητική περνώντας από τα χωριά Χαλκί, Φιλότι και Απείρανθος. Για να νιώσετε την αύρα του ιδιαίτερου αυτού τόπου περπατήστε μέσα από τα απέραντα δρομάκια της, συνομιλήστε με τους ντόπιους και επισκεφθείτε τα απομεινάρια της ενετοκρατίας όπως το Κάστρο και τα καθολικά παρεκκλήσια. Το νησί της Αριάδνης σας προσκαλεί να πλέξετε τον μίτο των ομορφότερων καλοκαιρινών σας αναμνήσεων!

    Πού να μείνετε;

    Corona Borealis Ambience Suites

    Corona Borealis

    Τέσσερα χιλιόμετρα μακριά απ’ τη Χώρα ζωντανεύει ο μύθος για τον έρωτα που γεννήθηκε στη Νάξο, του Διονύσου και της Αριάδνης. Στο Corona Borealis Ambience Suites, μέλος της πολυτιμότερης Ελληνικής συλλογής Boutique ξενοδοχείων, Trésor Hotels & Resorts, θα βρείτε ολοφώτεινες και δροσερές αυτόνομες σουίτες. Διακοσμημένες με φινέτσα και επιπλωμένες με κομψότητα αποτελούν ιδανικό καταφύγιο για εσάς που θέλετε να απολαύσετε ήρεμες διακοπές χωρίς να απομακρύνεστε από το κέντρο του νησιού και όσα αυτό προσφέρει.
    Απολαύστε το πρωϊνό σας φτιαγμένο με παραδοσιακά ναξιώτικα προϊόντα, κολυμπήστε στην κρυστάλλινη πισίνα ή στην κοντινή ακτή, απογειωθείτε πάνω από το απέραντο θαλασσινό θαύμα του Αιγαίου με την απεριόριστη θέα από τα μπαλκόνια και δροσιστείτε με τα υπέροχα ποτά του καλύτερου bar tender στο νησί! Η μικρή απόστασή του από την πόλη και τις πολυσύχναστες παραλίες παρέχει άμεση πρόσβαση σε κάθε μορφής διασκέδαση. Ετοιμάστε βαλίτσες και φύγαμε για Νάξο!
    www.tresorhotels.com

    Τι gadget να πάρετε μαζί σας

    JBL Charge

    JBL-Charge

    Το απόλυτο ασύρματο ηχείο για τις αποδράσεις σας στο βουνό ή τη θάλασσα. Διαθέτει αυτονομία για περισσότερο από 12 ώρες με μία μόλις φόρτιση, ενώ μπορεί να φορτίσει και τις φορητές συσκευές από την USB port που διαθέτει. Με Bluetooth δυνατότητα σύνδεσης είναι το ιδανικό stereo system για smartphones και tablets.
    www.wavemotion.gr

    Τι άλλο να πάρετε μαζί σας

    ΜΑΝΩΛΑΚΗΣ “αυτό είναι μια άλλη ιστορία” – ΜΕΛΙΝΑ ΛΕΓΑΚΗ

    manwlakis-apo-tis-ekdoseis-papyros

    Ο Μανωλάκης, ένας νέος φίλος, έρχεται να συντροφεύσει τα παιδιά μέσα από τις σελίδες του βιβλίου της Μελίνας Λεγάκη. Ένας τετραπέρατος πιτσιρίκος που, όπου να ’ναι, τελειώνει το δημοτικό σχολείο και έχει πολλά να πει, για μικρούς και μεγάλους.

    www.papyrosonline.gr

    Τoms Kλασικά σε λευκή δαντέλα

    toms-white

    Για κάθε ζευγάρι που αγοράζετε η Toms χαρίζει ένα ζευγάρι καινούργια παπούτσια σε ένα παιδί που τα έχει ανάγκη, μέσα από την πρωτοβουλία One for One.

    www.toms-shoes.gr

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles