17 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    NASA: Χάθηκε η επικοινωνία με το διαστημικό σκάφος Capstone

    Η μικροσκοπική διαστημική συσκευή Capstone, μπορεί να έχει βάρος περίπου 25 κιλών, όμως στοίχησε περίπου 33 εκατ. δολάρια. Εκτοξεύτηκε στις 28 Ιουνίου από τη Νέα Ζηλανδία με προορισμό τη Σελήνη, αποτελώντας ουσιαστικά τον προπομπό για τις αποστολές Άρτεμις που έχουν προγραμματιστεί από την αμερικανική διαστημική εταιρεία NASA. Το ταξίδι του Capstone έως τη Σελήνη σχεδιάστηκε για να γίνει με περίπλοκο τρόπο, γι’ αυτό αναμένεται να κρατήσει περίπου τέσσερις μήνες, αν όλα βουν σύμφωνα με τον προγραμματισμό.

    Όπως έγινε γνωστό, η επικοινωνία της NASA με το Capstone διακόπηκε ξαφνικά, χωρίς προς το παρόν ο λόγος να έχει γίνει γνωστός. Οι μηχανικοί που είναι υπεύθυνοι, προσπαθούν να επιλύσουν το πρόβλημα. Το σκάφος πρόκειται να τεθεί σε μια άκρως ελλειπτική τροχιά γύρω από τη Σελήνη, που ποτέ έως τώρα δεν είχε δοκιμαστεί και στην οποία η NASA θέλει να τοποθετήσει τον υπό κατασκευή σεληνιακό διαστημικό σταθμό της Gateway.

    Διαβάστε επίσης:

    Hacker έκλεψε τα δεδομένα 1 δισεκατομμυρίου Κινέζων πολιτών – Απαιτεί αντάλλαγμα 10 bitcoin (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles