24.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    NASA: δοκιμάζει σύστημα διαχείρισης κυκλοφορίας drones!

    Η NASA τον τελευταίο διάστημα εργάζεται πάνω σε ένα σύστημα διαχείρισης της κυκλοφορίας drones (UTM), με στόχο τη σωστή διαχείριση του συνεχώς αυξανόμενου αριθμού μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων. Τη προηγούμενη εβδομάδα, τα drones πέρασαν επιτυχώς τις πρώτες ολοκληρωμένες δοκιμές.

     

    δηγφγ

    Ως μέρος των δοκιμών, χειριστές drones σε διάφορες περιοχές πέταξαν ταυτόχρονα έναν μεγάλο αριθμό από μη επανδρωμένα εναέρια συστήματα. Οι περιοχές των δοκιμών περιλάμβαναν τοποθεσίες στην Αλάσκα, Νότια Ντακότα, Νεβάδα, Νέα Υόρκη, Βιρτζίνια και Μέρυλαντ. Τελικά, ένα επιβλητικό σύνολο από 24 drones πήρε μέρος σε αυτές τις δοκιμές.

    Για να πετύχουν αυτό το νούμερο, σε κάθε περιοχή δοκιμών πέταξαν τέσσερα drones την ίδια στιγμή, ενώ αλληλεπιδρούσαν με το σύστημα UTM καθ’ όλη την διάρκεια της πτήσης. Πριν την πτήση, κάθε χειριστής διέτρεξε ένα σχέδιο πτήσης μέσω του συστήματος UTM, που έλεγχε τη περιοχή για πιθανές συγκρούσεις ή άλλες περιπτώσεις που θα ακύρωναν τη πτήση. Οι χειριστές ενημερώθηκαν για την κατάσταση της έγκρισης τους, λίγη ώρα πριν από την προγραμματισμένη πτήση. Όταν τα drones βρέθηκαν στον αέρα, το σχέδιο πτήσης τους παρακολουθούνταν μέσω του συστήματος UTM, τόσο σε τοπικό αλλά και σε εθνικό επίπεδο (όπως φαίνεται στην πάνω εικόνα). Επίσης, οι πτήσεις ελέγχονταν όχι μόνο από την FAA (Federal Aviation Administration) η οποία έδωσε την έγκριση στη NASA), αλλά και από μηχανικούς του Κέντρου Ερευνών Ames της NASA στη Καλιφόρνια.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles