18.4 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
More

    NASA: Νέα στοιχεία για το διαστημικό σκουπίδι που κατέστρεψε σπίτι στη Φλόριντα

    Πριν από ένα μήνα περίπου, ένα διαστημικό σκουπίδι τρύπησε τη στέγη ενός σπιτιού στο Naples της Φλόριντα, διαπέρασε δύο ορόφους και (ευτυχώς) πέρασε ξυστά από το γιο του ιδιοκτήτη Alejandro Otero. Πριν από λίγες μέρες, η NASA γνωστοποίησε τα αποτελέσματα της ανάλυσής της για το περιστατικό. Όπως υποψιαζόταν η αμερικάνικη διαστημική εταιρεία, πρόκειται για ένα κομμάτι εξοπλισμού που πετάχτηκε από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) πριν από τρία περίπου χρόνια. Το αντικείμενο, βάρους περίπου 700 γραμμαρίων, αποτελείται από κράμα μετάλλου ονομαζόμενο Inconel.

    Η έρευνα της NASA για το αντικείμενο στο Kennedy Space Center στο Cape Canaveral επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για ένα κομμάτι του εξοπλισμού υποστήριξης EP-9 που χρησιμοποιείται για την τοποθέτηση μπαταριών σε μια φορτωτική πλατφόρμα. Ο ρομποτικός βραχίονας του ISS το απέρριψε στις 11 Μαρτίου 2021. Το φορτίο, που αποτελούνταν από μπαταρίες νικελίου-υδρογόνου, αναμενόταν να περιστρέφεται γύρω από τη Γη από δύο έως τέσσερα χρόνια “πριν καεί χωρίς να βλάψει την ατμόσφαιρα,” όπως προέβλεπε η NASA την εποχή εκείνη. Τα πράγματα όμως δεν έγιναν έτσι ακριβώς.

    Ο Otero ανέφερε σε τηλεοπτικό σταθμό ότι ήταν σε διακοπές όταν ο γιος του του είπε ότι ένα αντικείμενο τρύπησε τη στέγη τους. “Έτρεμα,” είπε. “Δε μπορούσαν να το πιστέψω. Ποιες είναι οι πιθανότητες να πέσει κάτι στο σπίτι μου με τόση δύναμη ώστε να προκαλέσει τόσες ζημιές. Είμαι ευγνώμων που δεν τραυματίστηκε κανείς.”

    Η NASA δήλωσε ότι θα ερευνήσει περαιτέρω το περιστατικό με το διαστημικό σκουπίδι, προκειμένου να καταλάβει γιατί το αντικείμενο “καρφώθηκε” στο σπίτι αντί να παραδοθεί στις φλόγες.

    Υπενθυμίζεται ότι το 2022, οι αρχές της Αυστραλίας επιβεβαίωσαν ότι απανθρακωμένο συντρίμμι που έπεσε σε φάρμα όπου εκτρέφονται πρόβατα προερχόταν από διαστημόπλοιο της SpaceX.

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles