18.4 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
More

    NASA: Βρέθηκαν τυχαία συντρίμμια του διαστημικού λεωφορείου Challenger

    Τα γυρίσματα ενός ντοκιμαντέρ στη Φλόριντα στάθηκαν η αφορμή για να βρεθεί τυχαία θαμμένο στην άμμο ένα τμήμα από το διαστημικό λεωφορείο Challenger, το οποίο συνετρίβη το 1986 οδηγώντας στο θάνατο 7 αστροναύτες.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η NASA, δύτες αναζητούσαν, στο πλαίσιο ντοκιμαντέρ για το History Channel, ένα αεροπλάνο που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς το 1945. Αντί γι’ αυτό όμως ήρθαν αντιμέτωποι με ένα εύρημα που δεν περίμεναν. Μετά από 25 χρόνια βρήκαν ένα τμήμα του διαστημικού λεωφορείου που είχε καταστραφεί, σοκάροντας τότε την αμερικανική και τη διεθνή κοινή γνώμη. Ο επικεφαλής της NASA Μπιλ Νέλσον ανέφερε ότι εξετάζεται κατά πόσο θα επιχειρηθεί η ανάσυρση του ευρήματος, ώστε να τιμηθεί η μνήμη των αδικοχαμένων αστροναυτών.

    Το Challenger είχε τυλιχτεί ξαφνικά στις φλόγες κατά τη φάση ανόδου του, μόλις 73 δευτερόλεπτα μετά την 25η εκτόξευση του από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι στις 28/1/1986. Οι μετέπειτα έρευνες απέδωσαν την καταστροφή σε φθορά υλικού σε συνδυασμό με τις πολύ κρύες συνθήκες του περιβάλλοντος. Το θανατηφόρο περιστατικό παραμένει μια από τις χειρότερες καταστροφικές στην ιστορία του αμερικανικού διαστημικού προγράμματος. Οι σχετικές έρευνες τότε, κράτησαν περίπου 7 μήνες και είχαν βρεθεί 167 κομμάτια. Το τμήμα που εντοπίστηκε όμως τώρα από τους δύτες είναι από τα μεγαλύτερα που έχουν εντοπιστεί μέχρι σήμερα.

    Διαβάστε επίσης:

    Θεαματική αύξηση συνδρομητών για τα YouTube Music και Premium (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles