20.7 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Η NASA θέλει να πιάσει ένα αστεροειδή 7 μέτρων, αλλά οι Ρώσοι βρήκαν συντομότερο δρόμο για τον ISS

    Iss

    Το περιοδικό Aviation Week αποκαλύπτει την πρόθεση των επιστημόνων της NASA να στείλουν ένα μη-επανδρωμένο διαστημικό αεροσκάφος, για να πιάσει ένα αστεροειδή και να τον θέσει σε τροχιά γύρω από το φεγγάρι. Το πλάνο αυτό αποκαλύπτεται στον προϋπολογισμό της NASA για το 2014 που προβλέπει να εγκριθεί δαπάνη ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων.

    Γιατί όμως θέλουν να «πιάσουν» ένα συγκεκριμένο αστεροειδή, διαμέτρου 7 μέτρων από τη NASA; Σύμφωνα με δηλώσεις που είχαν γίνει τον περασμένο Ιανουάριο, το πλάνο είναι να πιάσουν ένα αστεροειδή, να τον θέσουν σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη, ώστε οι αστροναύτες που θα μεταβούν στον Άρη σύντομα, να χρησιμοποιούν αυτό το νέο δορυφόρο ως «διαμετακομιστικό σταθμό» για τις αποστολές. Βλέπετε, ο διαστημικός σταθμός δεν αρκεί. Είναι μικρός και παλιός πια.

    Βέβαια, καλό θα ήταν να βελτιώσουν λίγο περισσότερο τους υπολογισμούς τους στα πράγματα. Και το λέμε αυτό γιατί μέχρι τώρα, μία αποστολή στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS), διαρκούσε δύο ημέρες, ενώ Ρώσοι επιστήμονες επιτέλους, βρήκαν μία άλλη διαδρομή, την οποία δοκίμασαν και φτάνουν στον ISS μέσα σε 6 ώρες. Πράγμα που σημαίνει πως όλο αυτό τον καιρό είχαν μία μικρή δυσκολία να υπολογίσουν τις… αποστάσεις.

    Σε κάθε περίπτωση όμως, απ’ ότι φαίνεται, το επανδρωμένο ταξίδι στον Άρη και η αποκομιδή αστεροειδών, θα γίνουν σύντομα πραγματικότητα, ακόμα κι αν χρειάζεται να δουλέψουν λίγο στις… διαδρομές.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles