23.3 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
More

    “Ναυάγησαν” τα σχέδια για το αυτοκίνητο της Apple

    Η Apple φέρεται να έβαλε… φρένο στο φιλόδοξο project του ηλεκτρικού της αυτοκινήτου. Μετά από μια δεκαετία προσπαθειών, τα σχέδια της εταιρείας έχουν φτάσει επίσημα σε αδιέξοδο. Όπως αναφέρουν πρόσφατα δημοσιεύματα, έχει ήδη ληφθεί η απόφαση από την Apple να επικεντρωθεί στην τεχνητή νοημοσύνη, ακυρώνοντας την ανάπτυξη του αυτοκινήτου.

    Η απόφαση να εγκαταλείψει το “όνειρο” του ηλεκτρικού οχήματος, γνωστό εσωτερικά ως “Project Titan”, υπογραμμίζει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν ακόμα και οι μεγαλύτεροι τεχνολογικοί γιγαντικές όταν πρόκειται για την κατασκευή ενός αυτοκινήτου, πόσο μάλλον ενός πλήρως αυτόνομου. Μπορούμε να σκεφτούμε, βέβαια, έναν τεχνολογικό γίγαντα που κατάφερε να εισέλθει στον κόσμο των ηλεκτρικών οχημάτων – και φαίνεται να τα πηγαίνει καλά.

    Το Xiaomi SU7 έχει κερδίσει την Κίνα και τώρα ανοίγει τα φτερά του στην Ευρώπη, επηρεάζοντας πιθανώς την απόφαση της Apple. Η είδηση αποτελεί σημαντική αλλαγή κατεύθυνσης για την αμερικανική εταιρεία. Το 2014 ήταν η πρώτη φορά που ακούστηκαν φήμες για το “Project Titan” – μια τολμηρή επιχείρηση για το σχεδιασμό ενός προηγμένου αυτόνομου ηλεκτρικού οχήματος. Φάνταζε ως ένα λαμπερό, μελλοντικό αυτοκίνητο με επαναστατικό εσωτερικό, που θα έφερνε επανάσταση την αυτοκινητοβιομηχανία όπως το iPhone έφερε στην κατηγορία των smartphones.

    Διαβάστε επίσης:

    ΦΗΜΗ: Επιταχύνει την ανάπτυξη του δικού της smart ring η Apple

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles