21.7 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
More

    ΦΗΜΗ: Επιταχύνει την ανάπτυξη του δικού της smart ring η Apple

    Είναι δεδομένο ότι το επόμενο μεγάλο trend στα wearables είναι το smart ring, το οποίο έρχεται να παίξει το ρόλο ενός smartwatch σε πιο πρακτική μορφή. Πρόσφατα, η Samsung παρουσίασε ένα πρώτο teaser για το επερχόμενο Galaxy Ring, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά μέσα στο επόμενο έτος. Όπως όλα δείχνουν, η Apple αποφάσισε ότι δε θέλει να μείνει… πίσω και ετοιμάζει τη δική της πρόταση, επιταχύνοντας τις διαδικασίες.

    Για να γίνουμε λίγο πιο συγκεκριμένοι, η Apple έχει πειραματιστεί με την ιδέα ενός smart ring τα τελευταία χρόνια, όπως υποδεικνύουν σχετικά διπλώματα ευρεσιτεχνίας. Σύμφωνα με το Electronic Times, έχει παρακολουθήσει στενά την αγορά ώστε να είναι σίγουρη ότι ένα έξυπνο δαχτυλίδι θα αποτελούσε δημοφιλή, εναλλακτική πρόταση έναντι ενός smartwatch, αφού μπορεί να φορεθεί για περισσότερο χρόνο και είναι ευκολότερο να κοιμηθεί κανείς με αυτό.

    Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η Apple σκέφτεται σοβαρά να επεκτείνει τη σειρά wearables της και έχει αρχίσει να υποβάλλει σχετικές πατέντες για μια NFC συσκευή που μπορεί να φορεθεί στο δάχτυλο.

    Το επερχόμενο “έξυπνο” δαχτυλίδι της Samsung

    Η φήμη έρχεται τη στιγμή που η Samsung προετοιμάζεται να παρουσιάσει ένα Galaxy Ring στο δεύτερο Galaxy Unpacked 2024, το οποίο υπολογίζεται να λάβει χώρα τον Ιούλιο. Η κορεατική εταιρεία προετοίμασε το κοινό για την άφιξη του δαχτυλιδιού στο Unpacked event του Ιανουαρίου, με την μαζική παραγωγή να υπολογίζεται ότι θα ξεκινήσει στο δεύτερο μισό του έτους. Σύμφωνα με τις φήμες, το Galaxy Ring θα μετρά την πίεση και θα φτάσει με ECG monitoring, sleep tracking, wireless payments κ.α., ενώ θα κυκλοφορήσει σε διαφορετικά μεγέθη.

    Η αναδυόμενη κατηγορία των “έξυπνων δαχτυλιδιών” οδηγείται αυτή τη στιγμή από το Oura Ring, που κυκλοφόρησε πρώτη η φινλανδική εταιρεία τεχνολογίας υγείας Oura το 2015. Η συσκευή συλλέγει δεδομένα δραστηριότητας, καρδιακού παλμού, ρυθμού αναπνοής και ύπνου και τα μεταδίδει μέσω Bluetooth στην εφαρμογή Oura. Τώρα, στην 3η της γενιά, η συσκευή μπορεί επίσης να μετρήσει τη θερμοκρασία του σώματος, να δώσει πληροφορίες για τον έμμηνο κύκλο και η μπαταρία φέρεται να διαρκεί μια εβδομάδα με μία φόρτιση.

    Διαβάστε επίσης:

    Αλλάζει η κατηγορία των wearables! Παγκόσμιο ρεκόρ για το “έξυπνο” δαχτυλίδι Ring One

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles