24.2 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
More

    NBA 2K 19 + 1 λόγοι που είναι το απόλυτο sports simulation!

    NBA 2K… Ένα πραγματικά «ιστορικό» gaming franchise που από το 1999 μέχρι σήμερα έχει αφήσει το στίγμα του όχι μόνο στην κατηγορία των sports games, αλλά και του gaming ευρύτερα. Αναμφίβολα, οι εμβληματικοί τίτλοι της 2K Sports αποτελούν «φαινόμενα» για το gaming, καθώς μας έχουν ταξιδέψει στον μαγευτικό κόσμο του NBA όπως κανένα άλλο basketball game, προσφέροντας μια ανεπανάληπτα ρεαλιστική εμπειρία παιχνιδιού, η οποία κάθε χρόνο γίνεται ολοένα και… καλύτερη! Φλερτάροντας κάθε χρόνο με την τελειότητα, τα NBA 2K παίζουν στην υψηλότερη κατηγορία μόνα τους, όμως η αλήθεια είναι ότι θέλει τρελά κότσια («guts» που λένε και οι αμερικανοτραφείς) σκληρή δουλειά και μοναδική προσήλωση για να μπορέσει το τέλειο να γίνει ακόμη… «καλύτερο»!

    nba-2k19-loot-boxes

    Ωστόσο, προς ευχαρίστηση όλων των φανατικών φίλων του μπάσκετ και των gamers, οι developers των NBA 2K έχουν βρει τη «χρυσή συνταγή» και έτσι κάθε έκδοση κατορθώνει να είναι πιο ρεαλιστική, πιο πλούσια και πιο πλήρης από την προηγούμενη. Για αυτό και όπως αντιλαμβάνεστε για την μπασκετική season 2018 – 2019, ο πήχης έχει ανέβει ακόμη ψηλότερα… Εμείς ψάξαμε και βρήκαμε 19 + 1 λόγους που το NBA 2K19 είναι το απόλυτο sports simulation, μία unique gaming εμπειρία που όμοια της οι gamers δεν θα συναντήσουν ΠΟΥ-ΘΕ-ΝΑ αλλού…

    1. Πιο ρεαλιστικά Player ratings!

    Το NBA 2K είναι ένα basketball simulation, πράγμα που σημαίνει ότι οι δημιουργοί του δίνουν τεράστια έμφαση στο ρεαλισμό. Για αυτό κάθε παίκτης διαθέτει τα δικά του πραγματικά skills, εκείνες τις μοναδικές ικανότητες που τον κάνουν να ξεχωρίζει. Στο NBA 2K19 οι δυνατότητες κάθε virtual αθλητή έχουν μελετηθεί στο maximum, έτσι ώστε να ανταποκρίνονται πλήρως στην πραγματικότητα!

    LeBron_James.0

    2. Ταξίδι στην… Κίνα με το αναβαθμισμένο MyCareer!

    Το MyCareer mode είναι από τις μεγαλύτερες καινοτομίες που είδαμε ποτέ σε ένα sports game, καθώς εισήγαγε την έννοια του «προσωπικού γοητευτικού ταξιδιού», την πορεία ενός αθλητή που από zero μεταμορφώνεται σε… hero! To NBA 2K19 για πρώτη φορά «τολμάει» και έτσι δεν ξεκινάτε την καριέρα σας από κάποιο κολέγιο των Η.Π.Α, αλλά από την μακρινή Κίνα!

    prelude

    3. State-of-the art μηχανή γραφικών!

    Τα visuals των NBA 2K games πάντοτε μας αφήνουν με το στόμα ανοικτό… Ωστόσο, τα γραφικά του NBA 2K19 περνούν στο επόμενο εξελικτικό στάδιο! Με καλύτερα lighting effects, πιο αληθοφανείς εκφράσεις προσώπων από ποτέ και λεπτομέρεια που κυριολεκτικά… «σκίζει» (ακόμη και οι μύες των παικτών είναι… αλλού), τα γραφικά της φετινής έκδοσης απλώς… «δεν παίζονται»!

    4. Βελτιωμένο animation…

    Δε νοείται basketball simulation, χωρίς το animation των αθλητών να προσεγγίζει την… πραγματικότητα. Το NBA 2K19 διορθώνει τα όποια μικρολαθάκια της περσινής έκδοσης (όπως ήταν τα ενοχλητικά φαινόμενα clipping), προσδίδοντας περισσότερη «βαρύτητα» στους virtual παίκτες που «λιώνουν» το εικονικό τους κορμί στο παρκέ!

    5. Ασυναγώνιστες Streetball moves!

    Κάθε παίκτης στο NBA 2K έχει και τις δικές του χαρακτηριστικές κινήσεις και για εκείνους που λατρεύουν το street basket, η Visual Concepts έχει προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα, καθώς όταν παίζετε στα «γηπεδάκια» του NBA 2K19 μπορείτε να απολαύσετε τους μεγάλους αστέρες του NBA να εκτελούν ορισμένες από τις πιο απίθανες freestyle κινήσεις!

    nba2k19gameplay

    6. You are «ON FIRE» (Takeover System)! 

    Οι λίγο μεγαλύτεροι σε ηλικία θα θυμούνται το «On Fire» mode του NBA Jam… ε, λοιπόν κάτι αντίστοιχο (στην πιο ρεαλιστική εκδοχή του) υπάρχει στο NBA 2K19. To επονομαζόμενο και Takeover System, δίνει ώθηση στον παίκτη που θα πάρει το match πάνω του, έτσι ώστε να γίνεται όλο και καλύτερος την ώρα του αγώνα, δημιουργώντας τα δικά του επικά σερί. Παρόλα αυτά, εάν ένας αστέρας δεν βρεθεί στη μέρα του… τότε μπορεί να καταδικάσει σε νεκρά διαστήματα όχι μόνο τον ίδιο, αλλά και τους υπόλοιπους συμπαίκτες του!

    7. Καλύτερα «κλεψίματα»!

    Η Visual Concepts επένδυσε στη δημιουργία ενός πιο άρτιου stealing system! Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι υπάρχει καλύτερη απόκριση στην προσπάθεια για κλέψιμο την ώρα ενός αγώνα, κάτι που δεν υπήρχε στην περσινή έκδοση. Με το νέο stealing system, οι λάτρεις του υπέρμετρου driblling και των αιφνιδιασμών σίγουρα θα έχουν ένα ακόμη… πονοκέφαλο!

    8. Αναβαθμισμένα shoots & lay-ups!

    Ένα από τα «παράπονα» των fans στο NBA 2K18 είχε να κάνει με την ευκολία που οι παίκτες έχαναν lay-ups και σουτ (ακόμη και όταν είχαμε να κάνουμε με τους μεγάλους αστέρες του NBA). Στη φετινή έκδοση, το νέο shot meter system στηρίζεται περισσότερο στην καλύτερη δυνατή απόκριση και στο πάτημα του shot button την κατάλληλη στιγμή! Πιο ευέλικτο και πιο κοντά στο “real-thing” περισσότερο από ποτέ!

    nba2k19_myleague_track_picks

     

    9. Defense… defense!

    Εάν παρακολουθείτε αγώνες του NBA στην τηλεόραση θα έχετε ακούσει το χαρακτηριστικό “Defense… Defense” που ζητωκραυγάζει το πλήθος και έτσι προσπαθεί να δώσει «κουράγιο» στους αμυνόμενους! Στο NBA 2K19, η άμυνα παίζει ακόμη πιο σημαντικό ρόλο in-game, με τους αστέρες του NBA να αποκτούν ακόμη περισσότερη αμυντική σκέψη! Αναμφίβολα, coach Γιαννάκης… approves!

    10. Epic «μονομαχίες» στο παρκέ!

    Το NBA φημίζεται για τις επικές μονομαχίες στο «ένας εναντίον ενός» και το NBA 2K19 αναπαριστά στην εντέλεια το feeling  όπου δύο αθλητές μάχονται από την θέση του αμυνόμενου και του επιτιθέμενου. Όπως θα διαπιστώσετε, οι δημιουργοί του παιχνιδιού πρόσθεσαν ακόμη μεγαλύτερη δυναμική στο ένας εναντίον ενός!

    11. Ακόμη πιο εξελιγμένη A.I!

    Το development team του NBA 2K19, τηρώντας την «παράδοση» εργάστηκε διεξοδικά πάνω στην ανάπτυξη μίας πιο ολοκληρωμένης τεχνητής νοημοσύνης. Η A.I. πλέον προσαρμόζεται πάνω στις συνήθειες και στο στυλ παιχνιδιού του εκάστοτε gamer και είναι το ίδιο αμείλικτη όπως ο… “Skynet” στο Terminator. Η A.I. «μαθαίνει» συνεχώς από τον παίκτη και εφαρμόζει διαφορετικά πλάνα την ώρα του αγώνα!

    nba2k19_myleague_online

    12. MyLeague Online με γεύση… offline εμπειρίας!

    To Online MyLeague δανείζεται περισσότερα στοιχεία από το αντίστοιχο Offline mode, δίνοντας ακόμη περισσότερο έλεγχο στους gamers, αλλά και περισσότερο info, προσφέροντας έτσι την τέλεια online μπασκετική εμπειρία.

    13. Πιο ευέλικτο MyGM mode!

    Εάν αισθάνεστε το «μανατζεριλίκι» να κυλάει στις φλέβες σας, το MyGM mode: The Saga Continues θα σας βάλει στο κουστούμι ενός ατζέντη που επιχειρεί να αναρριχηθεί στην κορυφή των managers του μεγαλύτερου μπασκετικού πρωταθλήματος. Μάλιστα, στο NBA 2K19 μπορείτε να επιλέξετε για πρώτη φορά ανάμεσα σε δύο modes, όπου το μεν πρώτο θα πλαισιώνεται με story και το δε δεύτερο δεν θα περιλαμβάνει τα story elements, προσφέροντας έτσι μεγαλύτερη ευελιξία κι ελευθερία στους wannabe managers.

    nba2k19_mygm_owner

    14. Mentors… welcome το 2K19!

    Ένα από τα πιο φρέσκα και καινοτόμα concepts του NBA 2K19 έχει να κάνει με την ύπαρξη των mentors. Σκεφτείτε κάτι όπως είναι για παράδειγμα ο Σπανούλης στον Ολυμπιακό, ο οποίος μπορεί να καθοδηγήσει και να βοηθήσει με την εμπειρία του έναν νεαρό παίκτη, όπως είναι ο Αρσενόπουλος. Το NBA 2K19 σας δίνει τη δυνατότητα να ορίσετε έναν μπαρουτοκαπνισμένο «mentor» σε έναν νεαρό παίκτη και να τον δείτε να εξελίσσεται από ανερχόμενο ταλέντο σε ολοκληρωμένο επαγγελματία.

    15. Η πιο «friendly» γειτονιά!

    Ένα gameplay concept που έκανε το ντεμπούτο το στην περσινή έκδοση ήταν η Neighborhood, μία ιδέα που σίγουρα αγαπήθηκε από τους fans! Το Neighborhood concept επεκτείνεται ακόμη περισσότερο, με μία μεγαλύτερη σε έκταση “γειτονιά”, η οποία είναι πιο πλούσια σε mini-games, αλλά και σε rewards που σε καλούν να τα αποκτήσεις!

    nba2k19_create_player

    16. Character creation… πέρα από κάθε φαντασία!

    Κάθε χρονιά οι developers βελτιώνουν το character creation feature, δίνοντας στα χέρια των gamers τη δυνατότητα να ρυθμίζουν ακόμη και την παραμικρή λεπτομέρεια που σχετίζεται με την εξωτερική εμφάνιση του παίκτη που δημιουργούν από το… μηδέν. Φέτος, στο NBA 2K19 θα συναντήσετε απείρως περισσότερα features που θα σας δώσουν τη δυνατότητα να δημιουργήσετε τον παίκτη από… την κορφή ως τα νύχια!

    nba2k19_myleague_draft

    17. Soundtrack που ακούγεται… δυνατά!

    Σε κάθε NBA 2K game, το soundtrack δίνει τρελό πόνο και έτσι η φετινή έκδοση δεν θα μπορούσε να αποτελέσει την «εξαίρεση» στο κανόνα. Με τον διάσημο rapper Travis Scott να υπογράφει την μουσική επένδυση και με tracks από διάσημα ονόματα (όπως ο Bruno Mars και η Dua Lipa), το soundtrack είναι για μία ακόμη χρονιά… επικό!

    18. Παίξτε με τους δικούς σας κανόνες!  

    Ένα στοιχείο που κάνει το NBA 2K19 να ξεχωρίζει σε σύγκριση με τις προηγούμενες εκδόσεις είναι ότι προσφέρει τη δυνατότητα για dynamic παραμετροποίηση των κανόνων, προσαρμόζοντας όλα τα στοιχεία του παιχνιδιού πάνω στα δικά σας μέτρα! Στο νέο NBA 2K οι gamers είναι εκείνοι που θέτουν τους κανόνες!

    nba2k19_myleague_mentorships

    19. Ο Βασιλιάς LeBron στο cover της επετειακής έκδοσης!

    Το franchise του NBA 2K φέτος κλείνει 20 χρόνια ζωής και η 2K Sports επέλεξε τον Βασιλιά LeBron, έναν από τους μεγαλύτερους παίκτες όλων των εποχών να κοσμήσει το εξώφυλλο της anniversary edition του παιχνιδιού…

    19 + 1. Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ στην Standard edition!

     …Και μπορεί όλοι να θαυμάζουμε τον «Βασιλιά», όμως το NBA 2K19 είναι ξεχωριστό για τους Έλληνες fans, καθώς στο εξώφυλλο της standard έκδοσης βρίσκεται ο δικός μας Γιάννης Αντετοκούνμπο! Ο αστέρας των Milwaukee Bucks, αν μη τι άλλο δίνει άλλο νόημα στη φετινή έκδοση και είναι περιττό να πούμε ότι αυτομάτως καθίσταται «must-have» ακόμη μόνο και μόνο και για συλλεκτικούς λόγους!

    8208914_R_Z001A

    Το NBA 2K19 κυκλοφορεί από την CD Media για PlayStation 4, Xbox One, PC και Nintendo Switch. 

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles