13 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    NBG Business Seeds: Καινοτομία, η λύση στο brain drain

    Μπορεί η επιβράβευση της καινοτομίας να νικήσει το Brain Drain; Οι βραβευθέντες στον όγδοο διαγωνισμό “Καινοτομίας & Τεχνολογίας” NBG Business Seeds αποδεικνύουν με το πάθος και τη δημιουργικότητά τους ότι η νεανική επιχειρηματικότητα είναι το κλειδί για ένα βιώσιμο αύριο.

    Business Seeds 1

    Η πρωτοτυπία των φετινών ιδεών κατέδειξε για μία ακόμη φορά ότι υπάρχουν στη χώρα πρωτότυπες νεανικές ιδέες που αξίζει να επιβραβεύονται! Η επιβράβευση αυτή στοχεύει στην καλλιέργεια μιας γενικότερης κουλτούρας καινοτομίας φυτεύοντας τον πρώτο σπόρο.

    Επειδή δεν αρκεί όμως ένας απλός σπόρος για να καρποφορήσει η προσπάθεια η πρωτοτυπία του NBG Business Seeds έγκειται στην ολιστική του προσέγγιση, που ακολουθεί ένα διεθνές επιτυχημένο μοντέλο υποστήριξης start up.

    Σε αυτό το πλαίσιο το NBG Business Seeds:

    -Αναδεικνύει και επιβραβεύει την καινοτομία μέσα από τη διοργάνωση του ετήσιου διαγωνισμού “Καινοτομίας & Τεχνολογίας”

    -Προσφέρει καθοδήγηση (mentoring) στις αντίστοιχες ομάδες σε συνεργασία με Πανεπιστημιακά ιδρύματα και θεσμικούς φορείς

    -Παρέχει υποδομές δικτύωσης (networking) σε συνεργασία με ελληνικούς και ξένους οργανισμούς και θερμοκοιτίδες

    -Προσφέρει οικονομική ενίσχυση σε νεοφυείς επιχειρήσεις είτε μέσω της συμμετοχής στο μετοχικό τους κεφάλαιο, είτε με εξειδικευμένα χρηματοδοτικά εργαλεία είτε σε συνέργεια με ελληνικά και ξένα funds.

    BUSINESS SEEDS 3

    Στο πλαίσιο του Προγράμματος έχουν αναδειχθεί περισσότερα από 40 startups κι έχουν δοθεί 390.000 ευρώ ως επιβράβευση, ενώ η Εθνική Τράπεζα έχει επενδύσει συνολικά 5.450.000 ευρώ στη χρηματοδότηση των start up που αναδείχθηκαν μέσω του Business Seeds.

    Μεταξύ των επιτυχημένων cases που ανέδειξε το πρόγραμμα περιλαμβάνονται επιτυχημένες επιχειρήσεις όπως το Delivery.gr, το Nannuka, το DoctorAnytime, η HotelBrain και πολλές άλλες.

    BUSINESS SEEDS 2

    Οι θεματικές ενότητες του διαγωνισμού καλύπτουν τις κατηγορίες Ηλεκτρονική Επιχειρηματικότητα, Περιβάλλον και Τεχνολογία, Πολιτισμός και Τεχνολογία.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles