15.9 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Νέα χαρακτηριστικά έρχονται στα Windows 10 Mobile το 2017: Δείτε εδώ ποια είναι αυτά!

    Μπορεί τα Windows 10 Mobile να υστερούν σε μερίδιο αγοράς σε σχέση με το Android και το iOS, αυτό δε σημαίνει όμως πως δεν υπάρχουν χρήστες οι οποίοι αναμένουν εναγωνίως τη συνολική βελτίωση του γνωστού λειτουργικού συστήματος φορητών συσκευών. Το 2017, είναι η χρονιά κατά την οποία η Microsoft θα προσφέρει νέα χαρακτηριστικά στα Windows 10 Mobile, με τη μορφή αναβαθμίσεων στο λειτουργικό. Πάμε να δούμε συνοπτικά μερικά από αυτά.

    Αρχικά, αναμένεται να δούμε κάποιες σημαντικές βελτιώσεις στον Microsoft Edge. Ιδιαίτερη έμφαση θα πρέπει να δοθεί στο νέο χαρακτηριστικό που θα καταφθάσει και θα αποκαλείται «Web Payments». Πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό που θα κάνει τη διαδικασία των πληρωμών σε διαδικτυακές ιστοσελίδες πολύ ευκολότερη. Η εταιρεία θα ανανεώσει σημαντικά και το περιβάλλον χρήσης του Edge browser στα Windows 10 Mobile προκειμένου αυτός να μοιάζει σε μεγαλύτερη βαθμό με την αντίστοιχη έκδοση που συναντάμε στα Windows PCs. Τέλος, λέγεται πως θα προσθέσει στον Edge ένα διαδικτυακό κατάστημα βιβλίων, που θα επιτρέπει την αποθήκευση και το bookmarking EPUB βιβλίων.

    edge

    Η περιοχή των ρυθμίσεων του λειτουργικού θα λάβει και αυτή σημαντικές αναβαθμίσεις και αλλαγές. Συγκεκριμένα, η εταιρεία θα προχωρήσει στη ριζική αναδιοργάνωση συγκεκριμένων ενοτήτων του μενού των ρυθμίσεων προκειμένου η πλοήγηση να γίνει ευκολότερη. Για παράδειγμα, το μενού των ρυθμίσεων θα αποκτήσει μια νέα ενότητα, «Εφαρμογές», όπου ο χρήστης θα μπορεί να βρει περισσότερες πληροφορίες για τα εγκατεστημένα apps και να επιτελεί διάφορες λειτουργίες.

    settings2

    Επίσης, η ενότητα «Συσκευές» θα περιλαμβάνει διαφορετικές κατηγορίες στις οποίες θα εντάσσονται οι διαφορετικοί τύποι συσκευών που συνδέονται στη συσκευή. Να μην αμελήσουμε να αναφέρουμε ότι ένα από τα χαρακτηριστικά που θα καταφθάσουν στα Windows 10 Mobile είναι και η δυνατότητα της παύσης των ενημερώσεων του Windows Update και την αναβολή υλοποίησης της ενημέρωσης της συσκευής για ως και 35 ημέρες. Μπορεί αυτό το χαρακτηριστικό να είναι ήδη διαθέσιμο στην έκδοση του λειτουργικού για επιτραπέζιους υπολογιστές, πλέον όμως έρχεται και στην έκδοση για φορητές συσκευές, επομένως αν δεν θέλετε να εγκαταστήσετε κάποια ενημέρωση σε μια δεδομένη στιγμή, μπορείτε να την αναβάλλετε και να την εγκαταστήσετε κάποια άλλη στιγμή.

    settings3-1

    Η Microsoft αναμένεται να προσθέσει και ένα νέο View 3D app το οποίο επιτρέπει στο χρήστη να προβάλλει περιεχόμενο 3D στη συσκευή του. Κάτι τέτοιο πιθανολογείται πως θα συμβεί, καθώς βρίσκεται ήδη προεγκατεστημένο σε μια από τις τελευταίες και πιο πρόσφατες εκδόσεις για τους χρήστες που είναι μέλη του προγράμματος Windows Insiders. Nα σημειωθεί ότι με το View 3D μπορείτε προς το παρόν να προβάλλετε μόνο περιεχόμενο και συγκεκριμένα τους εξής τύπους αρχείων: 3MF, PLY, OBJ, FBX, και STL.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles