16.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Νέα διαστημική εποχή: Ημερίδα για την ανάπτυξη του κυπριακού Διαστημικού Οικοσυστήματος

    Ημερίδα με θέμα: «Workshop: “Enhancing the Cypriot Space Ecosystem – The way forward” διοργανώνει την Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022 στο Ξενοδοχείο Cleopatra στη Λευκωσία, το Τμήμα Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών του Υφυπουργείου Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής.

    Στο πλαίσιο της ημερίδας θα τεθούν και θα συζητηθούν διεξοδικά οι προοπτικές και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η Κύπρος στον τομέα του διαστήματος. Θα αναζητηθούν νέοι δρόμοι συνεργασίας ανάμεσα σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς που θα ενισχύσουν ακόμα περισσότερο την ανάπτυξη του κυπριακού Διαστημικού Οικοσυστήματος.

    Παράλληλα, οι συμμετέχοντες μέσα από παραγωγική ανταλλαγή απόψεων και εισηγήσεων, θα έχουν την ευκαιρία να συμβάλουν ενεργά στην διαμόρφωση συγκεκριμένου Σχεδίου Δράσης που θα ανταποκρίνεται στους φιλόδοξους στόχους της Κύπρου για μετάβαση στη νέα διαστημική εποχή.

    Δεδομένου ότι η Κύπρος βρίσκεται σε μια πολύ κρίσιμη καμπή προκειμένου να χαράξει την μελλοντική εθνική πολιτική Διαστήματος, η συμμετοχή στην ημερίδα, εταιρειών και φορέων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της διαστημικής βιομηχανίας, θεωρείται καταλυτική για την  διαμόρφωση και υλοποίηση του Σχεδίου Δράσης.

    Τέλος, σημειώνεται ότι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2022.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles