22.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
More

    Νέα Kindle Fire HDX και Kindle Fire HD από την Amazon

    Ήρθε η ώρα για την ανακοίνωση νέων Kindle Fire tablets από την Amazon, που γνωστοποίησε πριν λίγες ώρες τα χαρακτηριστικά των δύο νέων Kindle Fire HDX των 8,9 και 7 ιντσών, καθώς και ενός ακόμη πιο “low-end” Kindle Fire HD μοντέλου.

    Οι νέες ταμπλέτες της εταιρείας του Jeff Bezos ενσωματώνουν ταχύτερο hardware, καλύτερες οθόνες, βελτιωμένο software και ανανεωμένη εμφάνιση.

    HDX-family-1

    Η αμερικανική εταιρεία σημειώνει ότι πέρασε τον τελευταίο χρόνο, προσπαθώντας να βελτιώσει τη σειρά Kindle, τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά. Το αποτέλεσμα που προέκυψε ήταν το Kindle Fire HDX, μία πιο λεπτή, πιο γρήγορη και αναβαθμισμένη σειρά tablets σε σχέση με το περσινό Kindle Fire HD.

    Πρόκειται, στην ουσία, για την τρίτη γενιά των tablets Kindle Fire που έρχεται σε δύο εκδόσεις με οθόνη 8,9 και 7 ιντσών αντίστοιχα.

    Και τα δύο διαθέτουν αναβαθμισμένες οθόνες, με την πρόταση των 8,9 ιντσών να υποστηρίζει ανάλυση 2560x1600pixels με pixel density 339ppi και την πρόταση των 7 ιντσών ανάλυση 1920x1200pixels με pixel density 323 ppi. Επιπλέον, η απόδοση των χρωμάτων είναι πιο ακριβής, ενώ η οθόνη έχει την ικανότητα να προσαρμόζει αυτόματα την αντίθεσή της ανάλογα με το φως του περιβάλλοντος.

    Τα νέα Kindle HDX είναι ακόμη ταχύτερα, ενώ τα καταφέρνουν άψογα ακόμη και σε απαιτητικές εφαρμογές, όπως π.χ. gaming, στον τομέα των γραφικών. Διαθέτουν τετραπύρηνο επεξεργαστή Snapdragon 800 στα 2.2GHz, 2GB μνήμης RAM και βελτιωμένη μηχανή γραφικών.

    Το μεγαλύτερο από αυτά (των 8,9 ιντσών) διαθέτει επιπλέον κάμερα 8MPixels στο πίσω μέρος του, και τα δύο ενσωματώνουν φυσικά front cameras, ενώ συνολικά είναι ελαφρύτερα και πιο λεπτά από τους προκατόχους τους. Είναι διαθέσιμα σε χωρητικότητες 16, 32 και 64GB, με κάποιες εκδόσεις να υποστηρίζουν και LTE, ενώ η αυτονομία τους φτάνει, σύμφωνα με την Amazon, τις 11 ώρες χρήσης ή έως τις 17 ώρες ανάγνωσης.

    kindle-fire-hdx

    Τα νέα Kindle Fire διαθέτουν και αναβαθμισμένο software. Το Fire OS 3.0 με τον κωδικό “Mojito” που είναι βασισμένο στο Android Jelly Bean.

    Μία ωστόσο ιδιαίτερα σημαντική προσθήκη της Amazon στα χαρακτηριστικά τους αφορά τη μοναδική προσέγγιση που εγκαινιάζει η εταιρεία στο κομμάτι της τεχνικής υποστήριξης πελατών, 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα. Με την ενεργοποίηση του ειδικού button “Mayday” μέσα σε 15 δευτερόλεπτα ένα μικρό παραθυράκι εμφανίζεται στην οθόνη του χρήση και ένα άτομο ζωντανά από το τμήμα υποστήριξης της Amazon δίνει οδηγίες για ό,τι απορία έχετε.

    Όσο για το τρίτο νέο Kindle Fire, πρόκειται για το νέο Fire HD, που ενσωματώνει το αναβαθμισμένο λειτουργικό της Amazon καθώς και έναν ταχύτερο επεξεργαστή στα 1.5GHz, το οποίο διατίθεται σε μία τιμή που πραγματικά αποτελεί λόγο αγοράς και ξεκινάει από τα 139 δολάρια.

    Τα νέα tablets είναι διαθέσιμα ήδη για προπαραγγελία, προς στο παρόν στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Το HDX των 8,9 ιντσών με τιμή που ξεκινάει από τα 379 δολάρια θα είναι διαθέσιμο στις 10 Δεκεμβρίου, το 7ιντσο HDX (από 229 δολάρια) στις 14 Νοεμβρίου ενώ το νέο Kindle Fire HD των 139 δολαρίων στις 2 Οκτωβρίου. Να σημειωθεί ότι, ακολουθώντας τη γνώριμη τακτική της Amazon, οι φτηνότερες εκδόσεις των tablets ενσωματώνουν διαφημίσεις.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles