16.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Νέα λύση ψηφιακής τραπεζικής για ενίσχυση της διαφάνειας δημιούργησε η MasterCard

    Mία νέα λύση ψηφιακής τραπεζικής, για την παροχή περισσότερων λεπτομερειών και στοιχείων, για τις συναλλαγές των κατόχων των καρτών της ανακοινώσε η Mastercard. Η νέα αυτή εφαρμογή η οποία έχει αναπτυχθεί από την Ethoca, θυγατρική της Mastercard, αναμένεται να ενισχύσει τη ψηφιακή εμπειρία των καταναλωτών, παρέχοντάς τους τη δυνατότητα περισσότερων πληροφοριών, όπως το όνομα και το λογότυπο του εμπόρου, καθώς και την τοποθεσία πραγματοποίησης της αγοράς. Οι έμποροι, έχουν τη δυνατότητα από σήμερα, χωρίς χρέωση, να ανεβάσουν τα λογότυπα τους στο σύστημα της νέας υπηρεσίας, με στόχο να αυξήσουν την προβολή της επωνυμίας τους και να μειώσουν την ενδεχόμενη σύγχυση των καταναλωτών σε σχέση με τις συναλλαγές που πραγματοποιήσαν, κάτι που πολλές φορές μπορεί να τους οδηγεί σε αμφισβητήσεις συναλλαγών. Παράλληλα, η Mastercard συνεργάζεται με τους εκδότες καρτών  για την δημιουργία του νέου προτύπου που θα προβλέπει την εμφάνιση της πρόσθετης πληροφορίας ψηφιακά κανάλια τους έως το 2022.

    Σύμφωνα με στοιχεία σχετικής έρευνας της Mastercard, που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο σε 10 Ευρωπαϊκές χώρες, η πλειοψηφία των καταναλωτών σημειώνει πως αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα κατά την ταυτοποίηση ορισμένων συναλλαγών στα κανάλια ψηφιακής τραπεζικής.

    Πιο συγκεκριμένα, το 77% των ερωτηθέντων αναφέρει πως δεν μπορεί να αναγνωρίσει ορισμένες από τις συναλλαγές που καταγράφονται στο ιστορικό του, ενώ περίπου ένας στους πέντε αναφέρει ότι αντιμετωπίζει με μεγάλη συχνότητα τέτοιου είδους φαινόμενα κατά την πραγματοποίηση αγορών. Αυτή η συνθήκη οδηγεί τους καταναλωτές να αισθάνονται άγχος (42%), ενόχληση (30%), σύγχυση (15%) ή ακόμα και ανήμποροι να ανταπεξέλθουν (12%).

    Η Άσπα Παλημέρη, Country Manager της Mastercard για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα, δήλωσε σχετικά: «Η μεγαλύτερη διαφάνεια των συναλλαγών ενισχύει σημαντικά τη ψηφιακή εμπειρία του χρήστη, ενώ διευκολύνει τους καταναλωτές και τους παρέχει τη δυνατότητα ελέγχου των αγορών τους.  Από την πλευρά των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, αυξάνει την διάδραση των καταναλωτών με τα κανάλια ψηφιακής τραπεζικής, ενώ παράλληλα ενισχύει την αναγνωρισιμότητα της επωνυμίας των εμπόρων. Τέλος, τράπεζες και έμποροι θα επωφεληθούν εξίσου, καθώς η νέα λύση της Mastercard αναμένεται να μειώσει σε σημαντικό βαθμό τα παράπονα των καταναλωτών».

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles