24.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Νέα μέτρα για βελτίωση της κυβερνοασφάλειας για κινητά τηλέφωνα και “έξυπνα” ρολόγια

    Σειρά νέων μέτρων που έχουν ως στόχο τη βελτίωση της κυβερνοασφάλειας των ασύρματων συσκευών που διατίθενται στην ευρωπαϊκή αγορά, προωθεί η Ευρώπη. Πιο συγκεκριμένα, με μια νέα “κατ’ εξουσιοδότηση πράξη”, που εξέδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θεσπίζονται νέες νομικές απαιτήσεις τις οποίες οι κατασκευαστές θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη κατά τον σχεδιασμό και την παραγωγή των σχετικών προϊόντων, με στόχο τη διασφάλιση κυβερνοασφάλειας.

    Η “κατ’ εξουσιοδότηση πράξη” θα τεθεί σε ισχύ έπειτα από δίμηνη περίοδο ελέγχου, εφόσον το Συμβούλιο και το Κοινοβούλιο δεν προβάλουν αντιρρήσεις. Μετά την έναρξη ισχύος, οι κατασκευαστές θα έχουν στη διάθεση τους μεταβατική περίοδο 30 μηνών για να αρχίσουν να συμμορφώνονται με τις νέες νομικές απαιτήσεις. Αυτό θα δώσει στη βιομηχανία επαρκή χρόνο για να προσαρμόσει τα σχετικά προϊόντα πριν τεθούν σε εφαρμογή οι νέες απαιτήσεις, περί τα μέσα του 2024.

    Σύμφωνα με τις πρόνοιες που περιλαμβάνει η “κατ’ εξουσιοδότηση πράξη”, οι ασύρματες συσκευές θα πρέπει να διαθέτουν χαρακτηριστικά, που θα εγγυώνται την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Παράλληλα, θα πρέπει να ενσωματώνουν ανάλογα χαρακτηριστικά, ώστε να αποφεύγεται η πρόκληση βλάβης στα δίκτυα επικοινωνιών και να αποτρέπεται το ενδεχόμενο οι συσκευές να χρησιμοποιούνται για τη διατάραξη της λειτουργικότητας ιστότοπων ή άλλων υπηρεσιών.

    Επίσης, η προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών θα αποτελέσει ουσιαστικό στοιχείο της εν λόγω νομοθεσίας. Για παράδειγμα, οι κατασκευαστές θα πρέπει να εφαρμόσουν νέα μέτρα για να αποτρέψουν τη μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα ή τη διαβίβαση τους.

    Τέλος, το “πακέτο” των μέτρων στοχεύει, επίσης, στη μείωση του κινδύνου χρηματοοικονομικής απάτης. Οι ασύρματες συσκευές θα πρέπει να περιλαμβάνουν χαρακτηριστικά για την ελαχιστοποίηση του κινδύνου απάτης κατά την πραγματοποίηση ηλεκτρονικών πληρωμών. Για παράδειγμα, θα πρέπει να διασφαλίζουν καλύτερο έλεγχο επαλήθευσης ταυτότητας του χρήστη, ώστε να αποφεύγονται οι δόλιες πληρωμές.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles