15.8 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Νέα Παράταση για την έκθεση: “Νίκολα Τέσλα – Ο άνθρωπος από το μέλλον” στο Μουσείο Κοτσανά!

    Απαντώντας στη θερμή ανταπόκριση του κοινού, η σπουδαία έκθεση αφιερωμένη στον Νίκολα Τέσλα και τις μοναδικές εφευρέσεις του, επιστρέφει έως τις 14 Ιανουαρίου 2021 στο Μουσείο Κοτσανά!

    Η έκθεση που εμπιστεύτηκαν χιλιάδες μικροί και μεγάλοι επισκέπτες, ανοίγει ξανά για το κοινό που δεν πρόλαβε να την απολαύσει, παρατείνοντας τη λειτουργία της μέχρι την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2021, για να δώσει σε ακόμα περισσότερους τη δυνατότητα να περιηγηθούν με ασφάλεια στη συλλογή και να βιώσουν μια μοναδική διαδραστική εμπειρία που θα τους συναρπάσει!

    Η έκθεση «Νίκολα Τέσλα – Ο άνθρωπος από το μέλλον» ήρθε για πρώτη φορά στην Αθήνα από το Μουσείο «Νίκολα Τέσλα» του Βελιγραδίου και προσέλκυσε το ενδιαφέρον χιλιάδων επισκεπτών που έσπευσαν να γνωρίσουν από κοντά τα επιτεύγματα του Νίκολα Τέσλα, του Προμηθέα του
    Ηλεκτρισμού!

    Ελάτε να «ηλεκτριστείτε», να πειραματιστείτε, να παίξετε και να ανακαλύψετε τα όρια του οραματισμού και της ιδιοφυΐας μιας από τις εμβληματικότερες προσωπικότητας της Ιστορίας, του μεγάλου Εφευρέτη του 20ου αιώνα Νίκολα Τέσλα!

    Νίκολα Τέσλα: Το όνομά του είναι συνώνυμο της καινοτομίας!

    Πρόκειται για μία πολυσύνθετη προσωπικότητα, αξιοπρόσεκτη τόσο για το επιστημονικό και τεχνολογικό της έργο, όσο και για τις ανθρώπινες αξίες που πρέσβευε. Επινόησε το εναλλασσόμενο ρεύμα και αγωνίσθηκε για τη διάδοσή του, χωρίς να αποσκοπεί σε κανένα οικονομικό όφελος.

    «Το παρόν είναι δικό τους. Το μέλλον, για το οποίο πραγματικά έχω εργασθεί, είναι δικό μου», αναφέρει ο ίδιος χαρακτηριστικά φανερώνοντας μέρος του χαρακτήρα του. Αδιαφορούσε για επαίνους και φήμη και πέθανε φτωχός και μόνος, αφήνοντας κληρονομιά-τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται σήμερα περισσότερο από ποτέ.

    Το όραμα, το έργο και την προσωπικότητα του ξεχωριστού αυτού ανθρώπου επιχειρεί να παρουσιάσει η έκθεση από το Μουσείο «Νίκολα Τέσλα» του
    Βελιγραδίου που φιλοξενείται στο Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας.

    Η έκθεση περιλαμβάνει συνδυασμό εκθεμάτων, από μοντέλα σε κλίμακα, όπως το εργαστήριο του Νίκολα Τέσλα στο Colorado Springs, το υδροηλεκτρικό εργοστάσιο στους καταρράκτες του Νιαγάρα, το αεροπλάνο κάθετης απογείωσης, καθώς και λειτουργικά μοντέλα των εφευρέσεών του, όπως ο επαγωγικός κινητήρας και το πηνίο Τέσλα, μέχρι οπτικά και ηχητικά στοιχεία σε πληροφοριακά πάνελ και σε video room.

    Το μέλλον του Τέσλα, όπως ο ίδιος το οραματίστηκε, παρουσιάζεται στο παρόν, το παρελθόν του Τέσλα «ζωντανεύει» στο σήμερα, η ιστορία του
    μεγαλύτερου εφευρέτη ξαναγράφεται στο Μουσείο Κοτσανά.

    Πληροφορίες Έκθεσης:

    • Διάρκεια Έκθεσης: 1η Οκτωβρίου 2019 έως 14 Ιανουαρίου 2021
    • Η έκθεση είναι διαδραστική και εκπαιδευτική και απευθύνεται σε επισκέπτες όλων των ηλικιών, καθώς και σε όσους ενδιαφέρονται για τις επιστήμες και την τεχνολογία.
    • Ωράριο λειτουργίας: ΔΕΥΤΕΡΑ – ΚΥΡΙΑΚΗ: 10:00 – 18:00
    • Γενική είσοδος: €5
    • Το Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας, με πρωταρχικό μέλημά του την υγεία και την ασφάλεια των επισκεπτών, τηρεί όλα τα μέτρα υγειονομικής ασφάλειας που υπαγορεύουν οι αρμόδιοι φορείς.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles