20.7 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Νέα πατέντα της Google για «έξυπνους» φακούς επαφής

    Μπορεί το Google Glass να βγήκε αρκετά ογκώδες για να πετύχει την αρχική εκδοχή της εταιρίας, αλλά η Google θα βρει το δρόμο της όσον αφορά τα μάτια, είτε με τον ένα είτε με τον άλλο τρόπο.

    1121212

    Σύμφωνα με νέες πληροφορίες, η μεγάλη εταιρία αναζήτησης, κατέθεσε πατέντα αφού επινόησε μια μέθοδο να εισάγει μια συσκευή κατευθείαν μέσα στο μάτι. Η συσκευή επρόκειτο να αντικαταστήσει τους φυσικούς φακούς του ματιού και εγχέεται σε ένα διάλυμα το οποίο πήζει και ακουμπά σε όλη τη κάψουλα του φακού. Ενώ, η ενδο-οφθαλμολογική συσκευή προορίζεται κυρίως για την διόρθωση της κακής όρασης, είναι πολλά περισσότερα από ένα σετ φακών επαφής ή μια χειρουργική επέμβαση διόρθωσης του προβλήματος.

    Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η συσκευή περιλαμβάνει ηλεκτρονικούς φακούς, καθώς και αποθηκευτικό χώρο, αισθητήρες, μπαταρία και εξαρτήματα επικοινωνίας για να συνδέεται με μια ξεχωριστή εξωτερική συσκευή, που έχει επιπλέον επεξεργαστική ισχύ. Η μπαταρία του, αυτή που τοποθετείται μέσα στο μάτι δηλαδή, θα τραβάει ενέργεια από μια «κεραία συγκομιδής ενέργειας» όπως ονομάζεται στην πατέντα.

    Η Google ξεκίνησε να ασχολείται για τα μάτια από το 2014, όταν κατέθεσε μια πατέντα για έξυπνους φακούς επαφής, που περιελάμβαναν ένα μικροσκοπικό τσιπ με σκοπό την παρακολούθηση και καταγραφή των επιπέδων γλυκόζης του κατόχου. Αυτή η πατέντα έφτασε πολύ κοντά στο να γίνει πραγματικότητα, όταν η Google συνεργάστηκε με την εταιρία φροντίδας της υγείας, Novartis, για να βοηθήσει στην ανάπτυξη της τεχνολογίας. Όσο για τον ανταγωνισμό, η Sony μπήκε στο παιχνίδι με μια πατέντα για έξυπνους φακούς επαφής, που περιλαμβάνουν κάμερα.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles