BREAKING

Νέα τεχνολογία κατά της on-line απάτης από την Revolut που έφτασε τα 3 εκατ. χρήστες

Revolut-Metal-v2

Ενώ η Revolut έπιασε και επισήμως τους 3 εκατομμύρια χρήστες στην Ευρώπη, διατύπωσε πρόσφατα την πρόθεση της να γίνει παγκόσμιος ηγέτης στην προστασία των καταναλωτών, ανακοινώνοντας μια νέα τεχνολογία προστασίας κατά της on-line απάτης που σχετίζεται με τις συναλλαγές με κάρτα στο internet. Συγκεκριμένα, χρησιμοποιώντας τη δύναμη της τεχνητής νοημοσύνης για την καλύτερη προστασία των πελατών της, η τεχνολογία αιχμής της Revolut την οποία δοκιμάζει τους τελευταίους δύο μήνες, είναι σε θέση να ανιχνεύει ύποπτη δραστηριότητα σε πραγματικό χρόνο, με βάση την ανώμαλη συμπεριφορά των συναλλαγών. Εάν οι πληρωμές ενός πελάτη αποκλίνουν δραστικά από τις συνηθισμένες συνήθειες των δαπανών, η Revolut μπορεί να παγώσει αυτόματα τις κινήσεις μέσω κάρτας έως ότου ο πελάτης επαληθεύσει από την εφαρμογή ότι αυτός ήταν που τις πραγματοποίησε. Αυτή η διαδικασία μειώνει σημαντικά τον χρόνο απαιτούμενης ενέργειας και έτσι ο πελάτης δε χρειάζεται να περάσει από μια μακρά διαδικασία ανάκτησης ασφάλειας, προκειμένου να αποκτήσει εκ νέου πρόσβαση στην κάρτα του.

Να σημειωθεί ότι από τις αρχές Αυγούστου που η Revolut έθεσε επίσημα αυτό το νέο σύστημα σε λειτουργία, η εταιρεία καταγράφει ήδη τετραπλάσια μείωση στα επίπεδα της απάτης με κάρτες σε σχέση με τον μέσο όρο της τραπεζικής αγοράς, αντιμετωπίζοντας πρωτίστως κοινές περιπτώσεις, όπως πληρωμές μέσω ηλεκτρονικού εμπορίου, κλωνοποίηση καρτών και κλοπές καρτών.

Στο μεταξύ, η Revolut ξεκίνησε τη νέα τεχνολογία εκμάθησης μηχανών για την ανίχνευση νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, ένα δυναμικό μαθηματικό μοντέλο που υπολογίζει μια βαθμολογία κινδύνου για κάθε χρήστη βάσει του ιστορικού δραστηριότητάς του. Διαχειρίζεται όλες τις συναλλαγές μέσω Revolut ζωντανά και καθορίζει στατιστικά την πιθανότητα νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες με βάση το προφίλ του χρήστη και διάφορα χαρακτηριστικά που εξάγονται από τη συναλλαγή.

Όλες αυτές οι εκτιμήσεις τροφοδοτούνται στον αλγόριθμο για να παράγουν ένα μοναδικό αποτέλεσμα για κάθε χρήστη. Όταν η τιμή αυτή υπερβαίνει ένα συγκεκριμένο όριο, ο πελάτης υποχρεούται να υποβάλει τεκμηρίωση για να δικαιολογήσει τη δραστηριότητα, την οποία ενσωματώνει το μοντέλο, για να αναβαθμίσει με έξυπνο τρόπο την έκθεση του χρήστη σε κίνδυνο.

Ο Nik Storonsky, Ιδρυτής & Διευθύνων Σύμβουλος της Revolut δήλωσε: “Μιλώ με τις τράπεζες όλη την ώρα, και αρκετοί από αυτούς μας έχουν ήδη πλησιάσει με προσφορές για να αγοράσουν αυτή την τεχνολογία. Αυτό που μπορούμε να επιδείξουμε με ακρίβεια σε δέκα λεπτά θα έπαιρνε συνήθως μια μεγάλη τράπεζα μια ώρα για να καθορίσει με τις τρέχουσες χειροκίνητες διαδικασίες. Εάν έχεις όραμα να προσελκύσεις δεκάδες εκατομμύρια πελάτες και να μεγεθύνεις την επιχείρηση σου παγκοσμίως, τότε δεν μπορείς να βασίζεσαι αποκλειστικά σε χειροκίνητες ανθρώπινες διαδικασίες για την αποτελεσματική προστασία των πελατών σου από το οικονομικό έγκλημα, ειδικά όταν οι εγκληματίες γίνονται όλο και πιο έξυπνοι και δημιουργικοί στις τακτικές τους.”

Ακολουθήστε το digitallife.gr στο Google News

0 Comment