21.3 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
More

    Νέα τεχνολογία ταχείας φόρτισης της Qualcomm, θα φορτίζει το κινητό κατά το ήμισυ σε 5 λεπτά

    Μια νέα τεχνολογία ταχείας φόρτισης Quick Charging 5 (QC 5), ανακοίνωσε η Qualcomm. Σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία το νέο πρότυπο επιτυγχάνει φόρτιση ενός τηλεφώνου με μπαταρία χωρητικότητας 4.500mAh από το 0 στο 50% σε χρόνο πέντε λεπτών, ενώ η πλήρης φόρτιση της μπαταριάς επιτυγχάνεται σε χρόνο δεκαπέντε λεπτών.

    Η τεχνολογία QC 5 θα είναι διαθέσιμη σε συσκευές που ενσωματώνουν τις πρόσφατες πλατφόρμες Snapdragon 865, Snapdragon 865+ της εταιρείας, ενώ θα υποστηρίζει και όλα μελλοντικά high-end chipsets της εταιρείας. Το νέο πρότυπο ταχείας φόρτισης θα υποστηρίζει φορτιστές ισχύος άνω των 100W.

    Το νέο πρότυπο προσφέρει έως και τέσσερις φορές ταχύτερη φόρτιση σε σχέση με τα σημερινά πρότυπα ταχείας φόρτισης, ενώ η διαδικασία επιτυγχάνεται με έως και 10 βαθμούς χαμηλότερη θερμοκρασία σε σχέση με την προηγούμενη γενιά. 

    Από τους κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων, η Xiaomi ήδη έχει δεσμευθεί ότι θα λανσάρει συσκευές που θα ενσωματώνουν την τεχνολογία QC 5. Προφανώς η λύση θα επιλεγεί από περισσότερους κατασκευαστές αφού ήδη τα προγενέστερα πρότυπα Quick Charging 4 και 4+ έχει επιλεγεί από τουλάχιστον 35 εταιρείας σχεδιασμού και κατασκευής έξυπνων κινητών τηλεφώνων. Επιπρόσθετα, τρίτοι κατασκευαστές αξεσουάρ (π.χ. η Belkin) χρησιμοποιούν τα πρότυπα της Qualcomm για τους φορτιστές που προσφέρουν.

    Σύμφωνα με την Qualcomm,οι πρώτες συσκευές που θα υποστηρίζουν την τεχνολογία ταχείας φόρτισης QC 5 αναμένεται να κάνουν την εμφάνισή τους κατά το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

    Τέλος, να σημειωθεί ότι αρκετοί κατασκευαστές συσκευών smartphone έχουν ανακοινώσει νέες τεχνολογίες ταχείας φόρτισης, αλλά πρόκειται για λύσεις που βρίσκονται ακόμη σε πρώιμα στάδια επίδειξης τεχνολογίας ή προορίζονται για χρήση από τους ίδιους τους κατασκευαστές.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles