21.6 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Νέα Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων η Γενική Διευθύντρια της Βουλής των Αντιπροσώπων Βασιλική Αναστασιάδου

    vasiliki anastasiadou ipourgos

    Αλλαγή φρουράς στο Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, από το οποίο αποχωρεί ο Μάριος Δημητριάδης και στην θέση του τοποθετείται η κ. Βασιλική Αναστασιάδου, Γενική Διευθύντρια της Βουλής των Αντιπροσώπων.

    Η κ. Βασιλική Αναστασιάδου που από την 1η Μάρτιου αναλαμβάνει τα καθήκοντα της ως νέα Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, γεννήθηκε στη Λευκωσίας το 1958, έχει σπουδάσει νομικά στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και μεταπτυχιακές σπουδές στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο (LLM in European Union Law) στο Πανεπιστήμιο του Leicester. Εργάστηκε ως ασκούμενη δικηγόρος και απέκτησε άδεια άσκησης του επαγγέλματος. Το 1983 διορίστηκε Γραμματέας Κοινοβουλευτικών Επιτροπών στην Υπηρεσία Κοινοβουλευτικών Επιτροπών της Βουλής των Αντιπροσώπων. Ανήλθε σε όλες τις βαθμίδες της ιεραρχίας της υπηρεσίας αυτής.  Το 1999, επιπρόσθετα με τα καθήκοντα της θέσης Πρώτου Γραμματέα Κοινοβουλευτικών Επιτροπών, που κατείχε, της ανατέθηκε ο συντονισμός της έκτακτης υπηρεσίας της Βουλής που ανέλαβε το έργο για την εναρμόνιση της κυπριακής νομοθεσίας με το κοινοτικό κεκτημένο.

    Το 2002 διορίστηκε Διευθύντρια της νεοσυσταθείσας τότε Υπηρεσίας Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής, θέση από την οποία εργάστηκε για την επιτυχή ολοκλήρωση της εναρμόνισης με το κοινοτικό κεκτημένο μέχρι την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση. To 2007 διορίστηκε Διευθύντρια της Υπηρεσίας Κοινοβουλευτικών Επιτροπών και το 2013 Γενική Διευθύντρια της Βουλής των Αντιπροσώπων θέση στην οποία υπηρετεί μέχρι σήμερα.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles