15.1 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Nebia: Το… τηλέφωνο του ντους, αλλιώς. Το project που έσκισε στο Kickstarter…

    Μία μόνο ιδέα, αν έχει να προσφέρει κάτι το ουσιαστικό, μπορεί να κάνει τη διαφορά και να αναδείξει ένα ξεχωριστό project, ακόμη και αν δεν εντάσσεται στα σχέδια κάποιας εταιρείας-κολοσσού. Και κάπως έτσι, μία μικρή ομάδα μηχανικών από την California βρήκαν τον τρόπο να επανεφεύρουν κάτι που χρησιμοποιούμε καθημερινά στο σπίτι μας, το τηλέφωνο του ντους, με στόχο φυσικά την οικονομία στο νερό που φυσικά χρειάζεται ο πλανήτης μας.

    Με εφαλτήριό τους μία περιοχή όπως η California όπου φωτιές, ξηρασία και γενικότερα το κλίμα δεν αφήνουν το παραμικρό περιθώριο σπατάλης νερού, ανέπτυξαν το Nebia, όπως ονομάζεται το καινοτόμο project τους, για το οποίο ζήτησαν βοήθεια μέσω χρηματοδότησης από το Kickstarter. 

    nebia

    Η ανταπόκριση ήταν κάτι παραπάνω από αναμενόμενη, έτσι, ενώ η ομάδα που συνέλαβε την ιδέα του Nebia είχε ζητήσει 100.000 δολάρια χρηματοδότησης, κατάφερε να ολοκληρώσει την εκστρατεία στο Kickstarter συγκεντρώνοντας ένα εντυπωσιακό ποσό που ξεπερνά τα 3 εκατομμύρια δολάρια

    Τι κάνει όμως το Nebia ξεχωριστό και γιατί μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα στο καθημερινό σας ντους. Με μοναδικό στόχο -όπως από την πρώτη ήδη παράγραφο αναφέραμε- την οικονομία νερού, οι δημιουργοί του θέλησαν να περιορίσουν σημαντικά το νερό που καταναλώνουμε κατά τη διάρκεια του ντους. Όπως υπολόγισαν, ούτε λίγο ούτε πολύ, 76 λίτρα νερού καταναλώνονται σε ένα οκτάλεπτο ντους, το Nebia όμως στην ίδια χρονική διάρκεια μπορεί να ξοδέψει μόλις 23 λίτραΚι αυτό χάρη στο καινοτόμο σύστημά του, το οποίο ψεκάζει ρεύματα νερού σε μικροσκοπικά σωματίδια, παρέχοντας 10 φορές την επιφάνεια του νερού σε σχέση με ένα κλασικό τηλέφωνο του ντους, χρησιμοποιώντας ωστόσο μόλις το 30% του όγκου του.

    Η οικονομία είναι εντυπωσιακή και το Nebia έχει κερδίσει τις εντυπώσεις όχι μόνο των απλών χρηματοδοτών μέσω του Kickstarter αλλά και επενδυτών, στα ονόματα των οποίων φιγουράρουν ακόμη και αυτά των Tim Cook και Eric Schmidt

    Το Nebia θα κυκλοοφορήσει στην αγορά με κόστος 399 δολάρια, με το startup που βρίσκεται πίσω από αυτό να σημειώνει ότι στα σχέδιά τους βρίσκεται η ανάπτυξη και άλλων προϊόντων με στόχο την οικονομία νερού στο σπίτι.

    Δείτε περισσότερα για το ενδιαφέρον αυτό project στο ακόλουθο video. 

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles