19.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Δύο οθόνες είναι καλύτερες από μία σε ένα smartphone, λέει η NEC

    Η χθεσινή ημέρα ήταν πολύ παραγωγική για την Ιαπωνία καθώς το δίκτυό τους NTT Docomo λάνσαρε νέες συσκευές. Μία από αυτές, την είχαμε δει και στο παρελθόν σε επίπεδο concept είναι και το NEC Medias W, το smartphone που υποστηρίζει πως δύο οθόνες, είναι καλύτερες από μία και επιστρέφει την «τρέλα» στους Ιαπωνικά τηλέφωνα.

    Το Android που «ξεδιπλώνει» τις δύο 4,3 ιντσών qHD οθόνες του, δημιουργώντας μία, με 5,6 ίντσες διαγώνιο θέλει να δώσει στους χρήστες του επιλογές. Δηλαδή; Μπορείτε αν θέλετε να χρησιμοποιείτε ολόκληρη την 5,6 ιντσών οθόνη για να χρησιμοποιείτε την συσκευή σαν phablet, ή να διαχωρίσετε τις λειτουργίες στην κάθε οθόνη, κρατώντας στην μία π.χ. την home screen σας και στην άλλη να κάνετε browsing, να βλέπετε φωτογραφίες, ή να τρέχετε κάποια εφαρμογή, αν και οι συντάκτες του Verge διαπίστωσαν πως οι περισσότερες εφαρμογές ήταν φτιαγμένες ώστε να παίζουν και στις δύο οθόνες ταυτόχρονα (κρίμα).

    Ο διπύρηνος επεξεργαστής του NEC επιτρέπει την διαχείριση των δύο οθονών με αρκετή ταχύτητα, κρατάμε όμως μία επιφύλαξη για το κατά πόσον η μπαταρία των 2100 mAh μπορεί να εξασφαλίσει μία αναγκαία αυτονομία για ολόκληρη την ημέρα.

    Δεν υπάρχει καμία πληροφορία για το αν προτίθεται η NEC να κυκλοφορήσει το Medias W N-05E σε άλλες χώρες εκτός Ιαπωνίας. Μεταξύ μας; Δεν το βλέπουμε πιθανόν. Είναι ενδιαφέρον όμως να παρατηρεί κανείς ένα διαφορετικό concept, αυτό της αναδιπλούμενης οθόνης που προσπαθεί με περισσότερο μηχανικό τρόπο να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ smartphone και tablet. Ακόμα κι αν κρατώντας στο χέρι του κάποιος, έχει να αντιμετωπίσει ένα πάχος στα 12,2 χιλιοστά.

    Πηγή: The Verge

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles