19 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Νέες αναφορές για τις συνθήκες στα εργοστάσια της Foxconn και μία αποκλειστική ματιά στο πώς φτιάχνεται ένα iPad

    Αυτή τη φορά, στις εγκαταστάσεις της Foxconn μπαίνει ένας άνθρωπος με λιγάκι πιο “ήπια” άποψη για τις συνθήκες στα κινεζικά εργοστάσια κατασκευής προϊόντων της Apple. Ο δημοσιογράφος Rob Schmitz είναι πλέον αρκετά γνωστός, καθώς είναι ο άνθρωπος που αποκάλυψε τις ψευδείς αναφορές σε σχετικό ρεπορτάζ της εκπομπής “This American Life” και του Mike Daisey, όσον αφορά τις συνθήκες που επικρατούν στη γραμμή παραγωγής της Apple στην Κίνα.


    Η Foxconn, για να τον “ανταμείψει”, φαίνεται ότι του έδωσε τη δυνατότητα να επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις της και να πάρει νέα πλάνα από αυτές. Ο ίδιος επιλέγει, μεταξύ άλλων, να ρίξει μία ενδιαφέρουσα διερευνητική ματιά και στον τρόπο που κατασκευάζεται το iPad στην Κίνα. Σε ένα νέο video που δημοσιεύτηκε πριν λίγες ώρες, ο Schmitz αποκαλύπτει πώς κατασκευάζονται ακριβώς οι ταμπλέτες της αμερικανικής εταιρείας, καθώς και εικόνες από τον τρόπο που πραγματοποιούνται τα πρώτα tests τα οποία εγγυώνται ότι οι συσκευές είναι έτοιμες να κυκλοφορήσουν στο εμπόριο. Δείτε το αποκαλυπτικό video.

    Ο Schmitz έχει δημοσιεύσει σειρά εκθέσεων τις τελευταίες μέρες για τις συνθήκες στα κινέζικα εργοστάσια, παίρνοντας συνεντεύξεις τόσο από εργαζομένους όσο και από προϊσταμένους τους. Ο ίδιος περιγράφει τις συνθήκες εργασίας ως κουραστικές, καθώς περιλαμβάνουν ατελείωτη δουλειά για πολλές ώρες, σε αντίθεση όμως με άλλες εκθέσεις, είναι λιγάκι πιο θετικός ως προς την άποψή του για τα εργοστάσια της κινεζικής εταιρείας, αναφέροντας ότι τα πράγματα εκεί είναι πολύ καλύτερα απ’ ό,τι συμβαίνει σε άλλα εργοστάσια στη χώρα.

    “Η πρώτη παρανόηση που είχα σχετικά με τις εγκαταστάσεις της Foxconn στην περιοχή Longhua στην πόλη Shenzhen ήταν ότι πάντα τις αποκαλούσα “εργοστάσιο” και τεχνικά ήταν” αναφέρει ο Schmitz “αλλά αφού πέρασα τις πύλες και περπάτησα σε αυτές συνειδητοποίησαν ότι ήταν επίσης μία… ολόκληρη πόλη με 240.000 ανθρώπους να δουλεύουν εκεί. Περίπου 50.000 απ’ αυτούς μένουν, μάλιστα, σε κοιτώνες”.

    “Υπάρχουν ακόμη εστιατόρια fast-food, τράπεζες, καφετέριες, καταστήματα λιανικής, ένα κατάστημα με… φωτογραφίες γάμου και μια βιβλιοθήκη όπου μπορεί να αγοράσει κάποιος βιβλία με “αυτοματοποιημένο” τρόπο. Επίσης, θα συναντήσει κανείς γήπεδα του τέννις και του μπάσκετ, γυμναστήριο, δύο τεράστιες πισίνες και ένα γήπεδο ποδοσφαίρου. Υπάρχει ακόμη ραδιοφωνικός σταθμός ακόμη και τηλεοπτικό κανάλι, ενώ η Longhua έχει και το δικό της πυροσβεστικό σταθμό, στον κεντρικό της δρόμο…”

    Δεν ξέρουμε αν η “θετική” ματιά του Schmitz αρκεί για να καλύψει όλα τα αρνητικά που έχουμε διαβάσει για τη Foxconn τα τελευταία χρόνια, πάντα όμως διαβάζουμε με ενδιαφέρον σχετικά αφιερώματα. Σίγουρα, το πρόβλημα υπήρχε και υπάρχει ακόμη, το σίγουρο είναι, πάντως, ότι όλη αυτή η δημοσιότητα που έχει λάβει τους τελευταίους μήνες μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να έχει. Δεν ξέρουμε αν θα είναι τα επιθυμητά, αλλά πάντα μπορούμε να ελπίζουμε για το καλύτερο…

    Πηγή: Apple Insider

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles