15.2 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Νέες δημοσιεύσεις για “παράνομες” υπερωρίες φοιτητών στα εργοστάσια της Foxconn για τη συναρμολόγηση του iPhone X

    Νέες δημοσιεύσεις σχετικά με τις συνθήκες εργασίας σε εργοστάσια της Foxconn θέλουν έξι φοιτητές να εργάζονται παράνομα υπερωρίες για να ολοκληρωθεί εγκαίρως παραγγελία που αφορά το iPhone X.

    foxconn

    Οι νέοι φέρονται να έχουν παραμείνει στους ιμάντες συναρμολόγησης για 11 ώρες σε πολλές περιπτώσεις, κάτι που παραβιάζει την κινεζική νομοθεσία σχετικά με interns. Ένας μάλιστα παραδέχθηκε ότι συναρμολόγησε 1.200 κάμερες iPhone X σε μία ημέρα.

    Η έκθεση, ωστόσο, επισημαίνει ότι ήθελαν να εργαστούν σε αυτές τις βάρδιες οικειοθελώς, αλλά εδώ υπάρχει μία …υποκρισία, καθώς τους είχε ζητηθεί να εργαστούν στα εργοστάσια της Foxconn ως υποχρεωτική «εργασιακή εμπειρία» ώστε να αποφοιτήσουν. Δεν είναι η πρώτη φορά που διαπιστώνονται δυσμενείς συνθήκες εργασίας στα εργοστάσια της Foxconn, τα οποία συναρμολογούν ηλεκτρονικά βέβαια και για ένα τεράστιο αριθμό άλλων brands πέρα από την Apple.

    Η Apple ξεκίνησε τη δική της έρευνα για το θέμα και εξέδωσε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με το report: “Επιβεβαιώσαμε ότι οι σπουδαστές εργάστηκαν οικειοθελώς, αποζημιώθηκαν και είχαν οφέλη, αλλά δεν έπρεπε να τους επιτραπεί να εργαστούν υπερωρίες”.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles