15.1 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Νέες υπηρεσίες από τη ZTE

    Νέες υπηρεσίες λανσάρει στην Ελλάδα η ZTE, ενώ παράλληλα εξετάζει τις δυνατότητες να συμβάλει σε συνεργασία με τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους στη χρηματοδότηση έργων ανάπτυξης δικτύων νέας γενιάς.

    img_4526

    Όπως σημειώθηκε από τα στελέχη της κινεζικής εταιρείας σε σχετική ενημέρωση το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν στην Ελλάδα και οι τηλεπικοινωνιακές επιχειρήσεις στην προσπάθειά τους να εξασφαλίσουν την αναγκαία χρηματοδότηση για δίκτυα νέας γενιάς, είναι τα αυξημένα επιτόκια συνέπεια του ρίσκου, που συνεχίζει να θεωρείται μεγάλο, εξαιτίας της γενικότερης κατάστασης στη χώρα.

    img_4204

    Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή Government & Enterprise της ZTE Ελλάδος, Ανδρέα Πολυκάρπου, «αναζητάμε τρόπο εξασφάλισης κεφαλαίων με χαμηλό κόστος, ωστόσο, το ρίσκο που ακόμα προσμετρούν οι τράπεζες για τη χώρα μας είναι τέτοιο που δημιουργεί δυσκολίες».

    img_4307

    Η όλη συζήτηση δεν είναι θεωρητική καθώς το διάστημα αυτό βρίσκεται σε εξέλιξη συζήτηση μεταξύ της ZTE και της Forthnet προκειμένου να καταρτιστεί επιχειρηματικό σχέδιο για την από κοινού χρηματοδότηση και ανάπτυξη δικτύων νέας γενιάς. Το σχετικό Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ των δύο εταιρειών είχε υπογραφεί από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Forthnet, Πάνο Παπαδόπουλο και τον Deng Chao, διευθύνων σύμβουλο της ΖΤΕ Ελλάδος τον Ιούλιο και στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Κίνα, στο κέντρο Ερευνών και Ανάπτυξης της ΖΤΕ στη Σαγκάη.

    img_3940

    Η ΖΤΕ η οποία κατατάσσεται στις κορυφαίες εταιρείες τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού με παρουσία παγκοσμίως χρηματοδοτεί, σε συνεργασία με κινεζικό τραπεζικό όμιλο ανάλογο έργο δημιουργίας τηλεπικοινωνιακού δικτύου νέας γενιάς στην Ισπανία.  Συγκεκριμένα μέχρι στιγμής έχει συμβάλει σε επενδύσεις ύψους 700 εκατ. ευρώ της ισπανικής εταιρείας Jazztel η οποία εξαγοράστηκε από την Orange το 2014.

    img_4263

    Τα στελέχη της ZTE εμφανίζονται ανοιχτά για παρόμοιες ενέργειες σε συνεργασία με όλους τους παρόχους στην Ελλάδα. Εκτός από τη δυσκολία της χρηματοδότησης εξαιτίας των υψηλών επιτοκίων ο γενικός διευθυντής πωλήσεων της εταιρείας (Νότια Βαλκάνια) Γιώργος Αγγελής επισημαίνει και την ανάγκη βελτίωσης του θεσμικού – ρυθμιστικού πλαισίου αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι χρειάζεται να  γίνουν υποχρεωτικές οι συνεγκαταστάσεις των υποδομών των τηλεπικοινωνιακών παρόχων.

    img_4056

    Τα στελέχη της ZTE προσθέτουν ακόμη ότι πλέον οι πελάτες της εταιρείας δεν είναι μόνον πάροχοι. Στα άμεσα σχέδια της εταιρείας είναι η προώθηση υπηρεσιών που σχετίζονται με τις «έξυπνες πόλεις» και απευθύνονται ουσιαστικά σε φορείς όπως είναι οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Σε πρώτη φάση λανσάρει υπηρεσίες που αφορούν την «έξυπνη» στάθμευση και τον τουρισμό.

    img_4329

    Αναφορικά με το τζίρο που πραγματοποιεί στη χώρα μας η εν λόγω κινεζική εταιρεία φέτος θα είναι η καλύτερη χρονιά της, καθώς τα αναμενόμενα έσοδα εκτιμώνται σε περίπου 30 εκατ. ευρώ κατά 50% αυξημένα σε σχέση με αυτά του 2015, ενώ θετικό θα είναι και το τελικό της οικονομικό αποτέλεσμα.

    Δημήτρης Θωμαδάκης
    Δημήτρης Θωμαδάκης
    The Matrix cannot tell you who you are

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles