20.9 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Νέες νομοθετικές πρόνοιες για τις online πωλήσεις προϊόντων που συνδέονται με την ενέργεια

    Υποχρεωτική καθίσταται πλέον η ενεργειακή σήμανση των συνδεόμενων με την ενέργεια προϊόντων που πωλούνται μέσω διαδικτύου (Energy labelling for online sales). Όπως ενημερώνει η Υπηρεσία Ενέργειας του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, στα πλαίσια της εφαρμογής του Κανονισμού (2017/1369) για την Ενεργειακή Σήμανση, για όλες τις εξ αποστάσεως πωλήσεις, που διενεργούνται μέσω του διαδικτύου, συμπεριλαμβανομένων ταχυδρομικών παραγγελιών, παραγγελιών μέσω καταλόγου, ή τηλεπωλήσεων οι έμποροι υποχρεούνται να παρέχουν στους τελικούς χρήστες την ηλεκτρονική ετικέτα και το ηλεκτρονικό δελτίο του προϊόντος μαζί με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες.

    Από την πλευρά τους οι προμηθευτές υποχρεούνται να παρέχουν στους εμπόρους για κάθε μοντέλο συνδεόμενου με την ενέργεια προϊόντος ηλεκτρονική εκδοχή της ετικέτας και του δελτίου, χωρίς καθυστέρηση και εντός 5 εργάσιμων ημερών από την υποβολή σχετικής αίτησης του εμπόρου.

    Η ενεργειακή σήμανση αφορά διάφορες κατηγορίες προϊόντων όπως μεταξύ άλλων τις ηλεκτρονικές οικιακές συσκευασίες, λαμπτήρες, θερμαντήρες χώρου, θερμαντήρες νερού και κλιματιστικά.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles