To Κορίτσι με το Τατουάζ
Πατεράδες, κλειδώστε τα κορίτσια σας. Η ατίθαση hacker “Lisbeth Salander” έρχεται για να αλλάξει τα δεδομένα της ανατροφής και του action/thriller, με το αμερικάνικο remake ενός Σουηδικού (τριπλού) best seller.
Ο master David Fincher προσαρμόζει το Σουηδικό killer-thriller best seller μυθιστόρημα του Stieg Larsson, ή πιο απλά To Κορίτσι με το Τατουάζ, το πολυαναμενόμενο σκοτεινό φιλμ επιτέλους κατέφθασε.
Η τριλογία Millennium του αδικοχαμένου συγγραφέα και δημοσιογράφου Larsson, που έχει εκδοθεί σε 44 χώρες και έχει πουλήσει πάνω από 40 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως μέχρι σήμερα, αποτέλεσε τη βάση για να προσαρμόσουν κινηματογραφικά οι Σουηδοί και τα τρία βιβλία και να κάνουν σταρ την Noomi Rapace που ερμήνευσε το κορίτσι με το… τατουάζ. Που μάλιστα τα πήγε τόσο καλά που βρήκε θέση σε υπερπαραγωγές όπως Sherlock Holmes 2 και το Prometheus του Ridley Scott.
Η Rooney Mara είναι αυτή που αναλαμβάνει πλέον το ρόλο του gothic κορίτσι hacker που θα βοηθήσει έναν δημοσιογράφο -βλέπε Daniel Craig- να λύσει τα μυστικά που κρύβονται πίσω από την περίεργη ιστορία ενός πολυεκατομμυριούχου (Christopher Plummer), που ψάχνει να βρει την αλήθεια γύρω από την εξαφάνιση της 16χρονης ανιψιάς του που συνέβη πριν περίπου 40 χρόνια.
Πολλοί ποντάρουν από τώρα στο γεγονός πως αυτό το αγγλόφωνο remake της πρώτης ταινίας θα ακολουθήσουν οι προσαρμογές και των άλλων δύο βιβλίων, To Κορίτσι που Έπαιζε με τη Φωτιά και Το Κορίτσι στη Φωλιά της Σφίγγας. Κοινώς η επιτυχία είναι εξασφαλισμένη…
Η Σιδηρά Κυρία
H απλά θεά Meryl Streep, αποκάλυψε πως ήθελε τόσο πολύ να ερμηνεύσει το ρόλο της Margaret Thatcher, στο νέο φιλμ της Phyllida Lloyd, που είχε ρίξει την αμοιβή της στο 1 εκατ. δολάρια. Ποσό που τελικά χάρισε (!) στο America’s National Women’s History Museum!
Ετοιμαστείτε λοιπόν για μία ακόμα μαγική ερμηνεία της Streep, που με την απαραίτητη εξωτερική μεταμόρφωση, μπήκε στο ρόλο της γυναίκας που η μισή Βρετανία λάτρεψε να μισεί, αλλά και η άλλη μισή την εξέλεξε τρεις φορές Πρωθυπουργό της χώρας (1979-1990). Ένα σύμβολο αλλά και αμφιλεγόμενο πρόσωπο, που συνδέθηκε με τον συντηρητισμό, αλλά και την φιλελεύθερη οικονομία. Μετά το The Queen, θα δούμε ακόμα μία πολιτική βιογραφία που επικεντρώνεται στο πόσο μεγάλο είναι το τίμημα για εκείνους που κατέχουν άπλετη πολιτική δύναμη… Καλά και όμορφα όλα αυτά, αλλά πρέπει να γυριστεί και μία ταινία (το Billy Elliot δεν πιάνεται…) για το τίμημα που πλήρωσαν τότε και εκείνοι οι δύσμοιροι στα ορυχεία της Βρετανίας. Για να μην μιλήσουμε για το ξύλο που έφαγαν.
Ο Νεαρός Κύριος Γκαίτε
Η αφρόκρεμα του νέου γερμανικού κινηματογράφου, βλέπε Alexander Fehling, Moritz Bleibtreu και Miriam Stein, πρωταγωνιστούν σ’ ένα μοντέρνο παραμύθι – στη φλέβα του «Ερωτευμένου Σαίξπηρ» και του «Αμαντέους» – που υπήρξε η αφορμή για να γράψει ο Γκαίτε το αριστούργημά του Τα πάθη του νεαρού Βέρθερου.
Τα Κορίτσια της Βροχής
To φιλμ της Αλίντας Δημητρίου, ολοκληρώνει την τριλογία για τη συμμετοχή της Γυναίκας στους πολιτικούς αγώνες κατά το δεύτερο μισό του αιώνα που μας πέρασε. Μία συμμετοχή που δεν είχε αναδειχθεί όσο της άξιζε, μία αναφορά στις στις γυναίκες που ταλαιπωρήθηκαν και κακοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της επταετίας και σήμερα καταθέτουν τη μαρτυρία τους. Τα κορίτσια της βροχής τον καιρό της Χούντας ήταν μόλις είκοσι χρονών…