13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Νέες ταινίες: Η Γη της Επαγγελίας, Όμορφα Πλάσματα, Πειρατεία στον Ωκεανό


    H Γη της Επαγγελίας
    Gus Van Sant και Matt Damon ξαναβρίσκονται μετά τα Ο ξεχωριστός Γουίλ Χάντινγκ (1997) και Gerry (2002), με τον δεύτερο να υποδύεται αυτή τη φορά έναν υπάλληλο, ο οποίος εργάζεται σε μία εταιρία παροχής φυσικού αερίου. H ζωή του θα γίνει άνω κάτω όταν θα πάει σε μία αγροτική πόλη όπου η εταιρεία του θέλει να εκμεταλλευτεί τους φυσικούς της πόρους… «Το φιλμ θα πρέπει να γίνει αφορμή για την ανάπτυξη ενός διαλόγου (με θέμα το περιβάλλον). Ωστόσο, εμείς δεν λέμε στον κόσμο τι να κάνει» θα πει ο Damon που αν μη τι άλλο, δεν έχει πρόβλημα να διαλέγει πιο κοινωνικοπολιτικά σενάρια.

    Όμορφα Πλάσματα
    Πρόκειται για το πρώτο μέρος μιας τετραλογίας, Τα Χρονικά των Κάστερ (έχουν ήδη ολοκληρωθεί τα επόμενα μέρη, Όμορφο Σκοτάδι και Όμορφο Χάος), το fantasy novel των Kami Garcia και Margaret Stohl που αποτελεί το νεότερο εκδοτικό φαινόμενο μετά το Harry Potter, το Twilight και το Hunger Games, με την Warner Bros να χαμογελάει πλέον πλατιά, γιατί έχει στα χέρια της την επόμενη, teen, μαζική έκρηξη… To φιλμ αποτελεί ένα υβρίδιο. Από τη μία ένας γοτθικών αποχρώσεων έρωτας που μας έρχεται από το Νότο και από την άλλη ένα «young adult» παραφυσικό πλαίσιο που ξεδιπλώνει την ιστορία του ντόπιου έφηβου Ethan Wate (Alden Ehrenreich) και την σχέση που θα αναπτύξει με την «new kid in town» Lena Duchannes (Alice Englert). Σε μία ήσυχη αμερικάνικη πόλη του Νότου, οι βάλτοι και η γεμάτη προκαταλήψεις νοοτροπία, θα στήσουν το σκηνικό όπου το δίδυμο θα ξεκλειδώσει τα μυστικά των οικογενειών τους, αλλά και της ίδιας της πόλης, που τα είχε κρύψει και ξεχάσει εδώ και καιρό.

    Πειρατεία στον Ωκεανό
    Ο Tobias Lindholm (R, και σεναριογράφος στο Κυνήγι του Thomas Vinterberg) σκηνοθεί μία δραματική ταινία αμείωτης έντασης, σ’ ένα ασυνήθιστο background. Κάπου στον Ινδικό Ωκεανό ένας Δανός μάγειρας ανυπομονεί να επιστρέψει στην πατρίδα του, ωστόσο μία ομάδα Σομαλών πειρατών θα καταλάβει το πλοίο απαιτώντας λύτρα. Έτσι ξεκινά ένα συναρπαστικό θρίλερ, με τη μία το ανήμπορο, φυλακισμένο πλήρωμα του πλοίου να περιμένει βοήθεια, κι από την άλλη τους  υπεύθυνους της εταιρείας, μέσα από τα πολυτελή γραφεία τους, να προσπαθούν να μειώσουν τα λύτρα κερδίζοντας χρόνο.

    https://www.youtube.com/watch?v=5ti1gDBxDSk

    Ξημέρωμα
    Ο Αλβανός Σαϊμίρ ζει στη Θεσσαλονίκη από καιρό και ετοιμάζεται να αρραβωνιαστεί την κόρη του ιδιοκτήτη του συνεργείου όπου εργάζεται. Όταν θα έρθει στην Ελλάδα ο ανυπόμονος και πιο «φιλόδοξος» μικρός αδελφός του, γρήγορα η σύγκρουση τους θα αλλάξει τις ζωές όλων. Του Robert Budina με τον Αντώνη Καφετζόπουλο να συμπρωταγωνιστεί.

     

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles