15.9 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Νέες ταινίες: Η Χιονάτη, το Κοράκι και η Επικίνδυνη Σιωπή

    Η Χιονάτη και ο Κυνηγός
    Από το Καθρέφτι Καθρεφτάκι Μου, στο Η Χιονάτη και ο Κυνηγός και από την Julia Roberts στην Charlize Theron. Γιατί η Χιονάτη μπορεί να είναι η καλή της υπόθεσης, η κακιά βασίλισσα όμως αποδεικνύεται και στις δύο περιπτώσεις πως είναι η πιο sexy. H Kristen Stewart φαίνεται πως εξασφάλισε ακόμα ένα franchise, αφού όπως είπε ο παραγωγός του φιλμ Joe Roth, αποκάλυψε πως το διάσημο παραμύθι εκτός από το γεγονός πως θα εκσυγχρονιστεί δεόντως, σίγουρα θα τραβήξει και σε αριθμό ταινιών. Πάντως όσο έχει δίπλα της η Kristen “Χιονάτη” τον καλό “Κυνηγό”, Chris Hemsworth, δεν έχει να φοβάται τίποτα… Να περιμένετε μία αρκετά dark ιστορία, που δανείζεται αύρα από Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων, Pan’s Labyrinth και πάει λέγοντας…

    Το Κοράκι
    Ο James McTeigue του V for Vendetta σκηνοθετεί τον John Cusack σ’ ένα θρίλερ μυστηρίου γύρω από μία φανταστική ιστορία σχετικά με τον Έντγκαρ Άλαν Πόε. Στο φιλμ, ο συγγραφέας μετατρέπεται σε ντετέκτιβ για να αποκαλύψει γιατί ένας κατά συρροήν δολοφόνος «μιμείται» τους φόνους που έχει περιγράψει στα βιβλία του. Αν και αρχικά είχε αρνηθεί να βοηθήσει την αστυνομία που έβλεπε τον αριθμό των θυμάτων να αυξάνεται, στην πορεία θα αναγκαστεί να το κάνει αφού η αρραβωνιαστικιά του θα πέσει στα χέρια του δολοφόνου. Ο Πόε θα συνεργαστεί με έναν φιλόδοξο νεαρό αστυνόμο, σε μια γεμάτη ένταση καταδίωξη για να αποκαλύψουν αυτόν που κρύβεται πίσω από τους φόνους.

    Επικίνδυνη Σιωπή
    H Larysa Kondracki σκηνοθετεί την υπέροχη Rachel Weisz που υποδύεται την “ειρηνοποιό” του ΟΗΕ που έρχεται αντιμέτωπη με κυκλώματα trafficking στη μεταπολεμική Βοσνία, σε μία ιστορία βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα. Ενώ ο χαρακτήρας που ερμηνεύει ξεκινάει γεμάτη προσδοκίες στο να συμβάλει στην ανοικοδόμηση ενός κατεστραμμένου έθνους, σύντομα θα βρεθεί αντιμέτωπη με την επικίνδυνη πραγματικότητα του trafficking, από την οποία έχουν συμφέροντα ακόμα και οι υπεράνω πάσης υποψίας. Πρωταγωνιστούν ακόμα οι Benedict Cumberbatch, Vanessa Redgrave, Monica Bellucci και David Strathairn.

    4 Ever
    Πρόκειται για την πρώτη κινηματογραφική απόπειρα του Γιώργου Πυρπασόπουλου, που σκηνοθετεί, ερμηνεύει, αλλά έχει και την παραγωγή του φιλμ. Η ταινία αποτελεί κινηματογραφική μεταφορά του ομώνυμου βραβευμένου θεατρικού έργου του Γιώργου Ηλιόπουλου, και αναφέρεται στην κρίση που ξεσπά στο γάμο ενός ζευγαριού. Όπως θα πει ο Πυρπασόπουλος διάλεξε το θέμα «γιατί πάντα με προβλημάτιζε το θέμα συμβιβασμός ή αληθινή αγάπη σε μια μακροχρόνια σχέση συμβίωσης». Η προβολή της ταινίας γίνεται σήμερα στον θερινό κινηματογράφο «Λαΐς» της Ταινιοθήκης της Ελλάδας.

     

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles