BREAKING

0

Νέες ταινίες: Τα Μυθικά Πλάσματα του Νότου, Χίτσκοκ, Μη μου χαλάς τη μέρα, Ο Κυνηγημένος
Τα Μυθικά Πλάσματα του Νότου
Η ταινία που έχει συγκεντρώσει 4 υποψηφιότητες για Όσκαρ (Καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας, Α ' Γυναικείου ρόλου και διασκευασμένου σεναρίου) και έχει προκαλέσει έναν τρομερό θόρυβο γύρω απ' αυτήν. Κυρίως όσο αφορά την απίστευτη εξάχρονη πρωταγωνίστρια Quvenzhané Wallis που έχει αφήσει τον κόσμο με ανοιχτό το στόμα -αλλά και τους υπόλοιπους "ηθοποιούς" που είναι απλοί καθημερινοί άνθρωποι από την Νότια Λουιζιάνα- και τον πρωτοεμφανιζόμενο σκηνοθέτη Benh Zeitlin που έφτιαξε μία ταινία που αποπνέει αγάπη για το περιβάλλον και τον άνθρωπο...
Σε μία ξεχασμένη αλλά δυναμική κοινότητα, αποκομμένη από τον υπόλοιπο κόσμο, ζει η εξάχρονη Χάσπαπι στο όριο της ορφάνιας. Η μητέρα της έχει φύγει από καιρό, ο πατέρας της είναι ένας άγριος σε διαρκές ξεφάντωμα, κι εκείνη έχει αφεθεί στην τύχη της σε ένα απομονωμένο περιβάλλον γεμάτο ημιάγρια ζώα. Αντιλαμβάνεται το φυσικό κόσμο σαν ένα εύθραυστο ιστό πραγμάτων, και το σύμπαν ολόκληρο εξαρτάται από αυτά τα πράγματα να δένουν αρμονικά και σωστά μαζί. Όταν μια καταιγίδα σηκώνει τα νερά, ο μπαμπάς της αρρωσταίνει, και άγρια ζώα ξυπνούν από τους παγωμένους τάφους τους, η Χάσπαπι βρίσκει τη φυσική τάξη όλων των αγαπημένων πραγμάτων γύρω της να καταρρέει. Απεγνωσμένη να αποκαταστήσει τη δομή του κόσμου της, για να σώσει το σπίτι της και τον πατέρα της , αυτός ο μικροσκοπικός ήρωας πρέπει να μάθει πως να επιβιώσει από μια ασταμάτητη καταστροφή επικών διαστάσεων.

Χίτσκοκ
Για μία ακόμη φορά ο Anthony Hopkins αναμένεται να ξεπεράσει τον εαυτό του, ερμηνεύοντας τον mastrer του τρόμου, Alfred Hitchcock. Μιλάμε για τον μυθικό σκηνοθέτη που οι εμμονές του, ο τρόμος, ο θάνατος και οι ξανθιές πρωταγωνίστριες, έγραψα ιστορία. H ταινία καταπιάνεται με την εποχή των γυρισμάτων του Psycho, με την Helen Mirren να υποδύεται το στήριγμα σύζυγό του που τον συμβουλεύει και τον... αντέχει. Το σαρκαστικό χιούμορ θα ρεύσει άφθονο με τις Scarlett Johansson και Jessica Biel να προσθέτουν ομορφιά και τα απαραίτητα ουρλιαχτά στην μπανιέρα.

Μη μου χαλάς τη μέρα
Ο Arnold Schwarzenegger αφού έδωσε τα φώτα του στην πολιτική επιστρέφει εκεί που μεγαλούργησε, δηλαδή μπροστά από την κάμερα, σφίγγοντας τα "ποντίκια" του και λέγοντας ολιγοσύλλαβες ατάκες. Εδώ υποδύεται τον σερίφη μίας μικρής συνοριακής αμερικανικής πόλης, ο οποίος πρέπει να αντιμετωπίσει έναν βαρόνο ναρκωτικών, που θέλει να στήσει μία απόδραση στην μεταγωγή ενός φυλακισμένου.

Ο Κυνηγημένος
Χμμ... γιατί μου θυμίζει Taken. O Aaron Eckhart
υποδύεται τον πρώην πράκτορα της CIA που μετακομίζει στην Ευρώπη για να ξεκινήσει μια νέα ζωή παρέα με την 15χρονη κόρη του. Σιγά όμως μην τον αφήσουν να ησυχάσει, αφού μία συνομωσία θα εξαφανίσει τους εργαζόμενους στην εταιρεία που εργάζεται πλέον στο Βέλγιο και θα δολοφονήσει τους στενούς του συνεργάτες. Αυτός και η κόρη του θα αρχίσουν να τρέχουν γιατί τους καταδιώκει ένας επαγγελματίας δολοφόνος... Βρε να μην μπορεί να ησυχάσει πουθένα κανένας γονιός τη σήμερον ημέρα...

0 Comment