15.2 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Νέο «επεισόδιο» για το θέμα της αποκρατικοποίησης της ΑΤΗΚ: Αποσύρθηκαν και τα πέντε νομοσχέδια από την βουλή!

    kipriaki vouli

    Νέο επεισόδιο «παίχτηκε» χθες στο θέμα της αποκρατικοποίησης της ΑΤΗΚ με την κυβέρνηση να προχωρά άλως αιφνιδίως στην απόσυρση των νομοσχεδίων που βρίσκονταν ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής και αφορούσαν την ιδιωτικοποίηση της CYTA. Η απόσυρση και των πέντε συνολικά νομοσχεδίων έγινε γνωστή κατά τη διάρκεια κλειστής συνεδρίας της Επιτροπής Οικονομικών, ύστερα από ενημέρωση του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Οικονομικών και Προέδρου του ΔΣ της CYTA κ. Χρίστου Πατσαλίδη.

    Σημειώνεται επίσης ότι ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χάρης Γεωργιάδης με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής αναφέρει ότι λόγω των ενστάσεων που έχουν εκφραστεί από την πλειοψηφία των κοινοβουλευτικών κομμάτων στην Επιτροπή Οικονομικών η Κυβέρνηση επιθυμεί την απόσυρση των νομοσχεδίων και των σχετικών κανονισμών σχετικά με την αποκρατικοποίηση της Αρχής Τηλεπικοινωνιών (CYTA).

    Αναφέρεται επίσης ότι η Κυβέρνηση εξακολουθεί να θεωρεί επιβεβλημένη σε πρώτο στάδιο τη δημιουργία προϋποθέσεων για την λειτουργία της CYTA ως πιο ευέλικτου οργανισμού, υπό καθεστώς νομικού προσώπου ιδιωτικού δικαίου και μοναδικό μέτοχο το κράτος και σε δεύτερο στάδιο την προσέλκυση στρατηγικού συνεργάτη/επενδυτή. Προς την κατεύθυνση αυτή, αναφέρεται, η Κυβέρνηση θα επανέλθει με νέα πρόταση Νομοσχεδίων και σχετικών κανονισμών.

    Εκείνο που απομένει τώρα είναι να δούμε πότε και πως θα υλοποιήσει τις αλλαγές που πρεσβεύει ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χάρης Γεωργιάδης σε σχέση με τον χαρακτήρα που έχει σήμερα η ΑΤΗΚ, αλλά και αν και πως θα αντιδράσουν τα υπόλοιπα κοινοβουλευτικά κόμματα στην νέα πρόταση Νομοσχεδίων και των σχετικών κανονισμών, όταν θα τεθούν εκ νέου μπροστά τους.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles