21.6 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
More

    Νέο fingerprint security chip για κάρτες πληρωμών από την Samsung

    Ένα νέο IC (integrated circuit) ασφαλείας δακτυλικών αποτυπωμάτων για κάρτες πληρωμών παρουσίασε η Samsung Electronics. Πρόκειται για το νέο S3B512C που αποτελεί τη πρώτη λύση chip ασφαλείας all-in-one, η οποία έχει τη δυνατότητα να διαβάζει βιομετρικές πληροφορίες μέσω ενός αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων, να αποθηκεύει και να επαληθεύει κρυπτογραφημένα δεδομένα με SE που δεν παραβιάζεται, ενώ ταυτόχρονα  αναλύει δεδομένα με έναν Secure Processor.

    Η ομαδοποίηση των τριών ξεχωριστών λειτουργιών σε ένα ενιαίο chip αναμένεται να βοηθήσει τους κατασκευαστές καρτών να μειώσουν τον αριθμό των chip που απαιτούνται και να βελτιστοποιήσουν τις διαδικασίες σχεδιασμού καρτών για βιομετρικές κάρτες πληρωμών. Οι κάρτες με το νέο chip θα επιτρέψουν ταχύτερες και ασφαλέστερες πληρωμές καθώς θα εξαλείψουν την ανάγκη εισαγωγής PIN. Επίσης, οι πιθανότητες για δόλιες συναλλαγές που γίνονται με κλεμμένες κάρτες θα μειωθούν σημαντικά.

    Τα κρυπτογραφημένα δεδομένα δακτυλικών αποτυπωμάτων αποθηκεύονται σε SE με πιστοποίηση για EMVCo και Common Criteria Evaluation Assurance Level 6+ (CC EAL 6+). Ένας αποκλειστικός αλγόριθμος αναγνώρισης δακτυλικών αποτυπωμάτων συνεργάζεται με τον Secure Processor για την ασφαλή και ακριβή επαλήθευση της ταυτότητας του χρήστη. Υπάρχει επίσης μια τεχνολογία κατά της πλαστογράφησης που εμποδίζει τους μη εξουσιοδοτημένους χρήστες να παρακάμψουν το σύστημα ασφαλείας μέσω μέσων όπως τα τεχνητά δακτυλικά αποτυπώματα.

    “Το S3B512C συνδυάζει έναν αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων, το Secure Element (SE), και τον Secure Processor, προσθέτοντας ένα επιπλέον επίπεδο ελέγχου ταυτότητας και ασφάλειας στις κάρτες πληρωμών”. Όπως δήλωσε ο Kenny Han, Αντιπρόεδρος System LSI Marketing της Samsung Electronics  “Το S3B512C έχει σχεδιαστεί κυρίως για κάρτες πληρωμών, αλλά μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε κάρτες που απαιτούν εξαιρετικά ασφαλή έλεγχο ταυτότητας, όπως ταυτότητα φοιτητή ή υπαλλήλου, συνδρομή ή πρόσβαση σε κτίριο. Συνδυάζει έναν αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων, το Secure Element (SE), και τον Secure Processor, προσθέτοντας ένα επιπλέον επίπεδο ελέγχου ταυτότητας και ασφάλειας στις κάρτες πληρωμών”.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles